haberler Tablosunun içerisinde HabertID, KullaniciID, Tur, BaslikID, SahipID, SahipGordu,EklendigiTarih kolonları var.
kullanici_takip tablosunda KullaniciID, KullaniciTakipID kolonları var. KullaniciID beni temsil ediyor.
1. Kısım: SahipID haberin sahibi olan kişiyi temsil ediyor. Tur = 1 olan kısım 1 Başlık onaylandı uyarısı oluyor. Amaç ben başlık açtıysam onaylanınca haber ver.
2. Kısım: SahipID haberin sahibi olan kişiyi temsil ediyor. kullanici_takip.KullaniciID yine beni temsil ediyor. Amaç başlığın sahibi ben olsamda sadece benim takip ettiğim kişileri göstersin. haberler.KullaniciID != 1 AND Tur != 1 olan kısım ise kendi başlığıma yorum felan yaparsam da haberler.KullaniciID olan değer benim değerim olacağı için bana bildirim olarak görünecekti bu yüzden haberi açan kişi bana eşit olmasın dedik.
Kısaca:
SahipID haberin sahibini temsil ediyor.
haberler.KullaniciID ise haberi açan kişiyi temsil ediyor.
kullanici_takip.KullaniciID takip ettiklerim tablosunda beni temsil ediyor.
Tur olan kısım haberin ne olduğunu belirtiyor. 1 başlık açtı, 2 yorum yaptı falan filan.
Sorunu Yaratan Yer: 2. kısımda kullanici_takip.KullaniciID takip ettiklerimi çek demek oluyor kullanici_takip.TakipKullaniciID olan değerleri çek diyorum ama takip etmediğim bu kolonda olmayan kişileri de çekiyor.