musbay adlı üyeden alıntı

Elinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş.

Infografik içerikle ilgili bir sorum olacak: Bu içerik anladığım kadarıyla bir tür resim; ama siz bunu yazı olarak düzenleseydiniz örneğin 2000 kelimelik bir makaleniz olabilirdi. Şimdi bu emeğiniz SEO açısından boşa gitmiş midir? Çünkü artık içeriğiniz google images'te indekslenecek. Bu bakımdan infografik içerikleri değerlendirir misiniz?

Merhaba
bu güzel soru için teşekkür ederim. bir seo uzmanı değilim açıkcası çok net yanıtlar veremeyeceğim sorunuza ancak ben neden bu şekilde yapıyorum onu anlatayım.

1- bilgisayarda zaman geçirmeyi çok seviyorum zaman boşa gitmemiş oluyor zamanı degerlendiriyorum

2- bu içerikleri yabancı sitelerden türkçeleştiriyorum ingilizcemi geliştiriyorum (kaynakta infografik değildir makale idi)

3- fireworks programını kullanımımı geliştiriyorum.

4- backlink.com.tr markası ile yayınlanan 2k kelime makale degerinde bir infografik var =) dediginiz gibi makale yazmadım grafik çizdim bir marka degeri oluşturmaya calısıyorum.

5- buraya makale ekleyince kimse okumuyor ama bu tip görseller daha çok ilgi çekiyor adam makalenin ilk 10 satırına bakıp çıkarken grafiği tamamen okuyor.

6- vb. nedenler :)

herkese bol kazançlar :)