"Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında gerçekleşen bir alışveriş çılgınlığıdır. Kara Cuma bu yıl 25 Kasım tarihine denk geliyor. Ünlü markalar Kara Cuma’da %80’e varan (hatta bazı durumlarda daha da fazla) indirimler uyguluyor. Madem bu kadar güzel bir şey neden adı Kara Cuma? Bu konuda iki inanış var.
Birincisi; Kara Cuma kutlamaları için mağazalar kapılarını saat 04:00 ve 05:00 arasında açar. Daha gün aydınlanmadığı için bugüne Kara Cuma ismi verilmiş olabilir. İkinci inanış ise; Kara Cuma günü mağazalar tamamen boşaltılıyor, insanlar birbirini eziyor hatta hayatını kaybedenler bile olabiliyor*** Bu da normal bir günü kara hale getirebilmek için yeterli bir sebep sanırım." 1
***"Örnek alınan" Batı'nın hali içler acısı..
İslam biz müslümanlara 'İlim Çin'de dahi olsa alın' emrini veriyor. Yani diyor ki; Kendinizi geliştirin. Geri kalmayın. Marsa çıkın. Elektrikli araba üretin. Kanserin tedavisini bulun.
Batıyı elbette örnek alacağız. Fakat her şeyini değil. Gidip ahlaksızlığını, fuhşiyatını, dinsizliğini elbette örnek almayacağız. Fakat günümüzde bunlar da güzel insanlarımıza adeta enjekte ediliyor. 'Elhamdülillah Müslümanım' diyor. Fakat kelime-i şehadetin anlamını bilmekten âciz.
Eğer siz günah çukurlarına battıysanız Allah sizi kendisinden uzaklaştırır. Huzuruna çıkmaz olursunuz. Böyle böyle zincir kopar gider, hebâ olursunuz. Biz ölümü unutuyoruz fakat ölüm ne yazık ki bizi unutmuyor. Şu hayat geçecek gidecek. Sen adsense'den istersen ayda 20 bin lira kazan. Ama bu yaşamın yitip gidecek. Peki o zaman ne yapacaksın. Bunu düşünmeni istiyorum.
Bu arada konu sahibi arkadaş. Ben udemy'den kurs aldım. 55.000+ kurs indirimli durumda şuan. 720 lira bedel ödeyeceğime 50 lira ödedim.
Sonuç olarak demek istediğim kendinizi geliştirin. Fırsatlar gözetin. Sağlıcakla kalın.
Dipnot
1: webtekno'dan alıntı.