WolkHan adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin, varsayımlar ile yada tahminleriniz ile olmaz bu işler. Şimdi burdaki arkadaş belli ki tecrübesiz donanım konusunda, ve sizin yazdıklarınıza göre hareket edip işlemcisini yada anakartını yaktığında ne olacak ?

Öncelikle anakart üzerindek pil yani bios pili dediğin şey sıradan bir pil değil.

Sadece tarih / saat ayarları değil ayrıca bios ayarlarını saklayan ve sen pc yi kapattıktan sonra enerjinin (elektrik) olmadığı süre boyunca bios ayarlarını ve tarih-saat bilgisini saklayan şey bu pil.

Dediğine göre bir overlock girişimin olmuş. Yaptığın işlemleri bilinçsizce yaptığını düşünüyorum ( sorduğun şeyler onu gösteriyor )

Overlock yapmak eğer doğru şekilde yapılmadıysa performans kaybına sebep olur. Overlock konusu çok hassas bi konu.. işlemcin ve anakartın zarar görebilir.

Pili çıkarttıktan sonra ise performansının artmış olması ise tesadüf yada elinin oraya buraya çarpmış olması ile alaklı bi durum değil. Ayrıca elin bir yere tesadüfen çarptı , oradaki tozlar kayboldu diye performansın artmaz. Ekran kartı ve diğer plug&play kartlar tam oturmadığı sürece bios zaten uyarı verip pc nin açılmasını engeller.

Çıkartmış olduğun pili yerine tak, olmamasının zararları var ancak olmasının yok. O pilin bir görevi olmasa ve gerekli olmasa zaten orda olmazdı.

Pili taktıktan sonra bios ayarların default değerlere zaten dönmüş olduğu için artık yapmış olduğun başarısız overlock girişiminden kaynaklı performans kaybın olmayacak. Şu anki haliyle pc çalışmaya devam edecektir.

Sevgiler...

Teşekkür ederim bilgilendirme için ama elim değmedi ise pili çekince nasıl oyunlar kasmadan açıldı pc süperleşti birden ?ayrıca pc boştaygen ekran kartı sıcaklığım 88c bu nedne olabilir sistem sıcaklığıda 127C