MehmetFazilK adlı üyeden alıntı

Yani ozaman örnek veriyorum car(dot)com alınmış ve içeriği yok ayrıca marka tescili de yok ben hemen 1400 tl çıkarıp marka tescili yapıyorum araba ile alakalı marka tescilini sonra bunu adamın elinden ucuza alıyorum yani


Çok düz mantık oldu bu da sanki :D

JumperTech adlı üyeden alıntı

Şaşırmadım, çünkü;

Arkadaşlar bankalar uluslararası özel yasalarla korunmaktadır, ICANN kurumu da bankaları bu yüzden fazlasıyla önemsiyor. O yüzden sıradan bir durum.


Bence de en mantıklı yaklaşım bu. Banka olduğu için önem verilmiş gibi geliyor bana da ayrıca eka7a nın da aşağıda dediği gibi aslında belki alan adını ziraat, çiftçilik gibi konularda kullansaydı bir ihlal olarak görünmezdi ancak boşta duruyor olması tehlike göstergesi olabilir bir banka için. Bunun da etkisi olabilir.

eka7a adlı üyeden alıntı

Eğer alan adı sahibi siteyi, ziraat bankasının marka haklarını ihlal etmeden aktif edip kullansaydı büyük ihtimal elinden alamazlardı. Kanald örneğinde olduğu gibi.

Alan adını tescil eden kişi alan adını kullanmadığı ve diğer kişi ya da kurumların kullanma hakkını elinden aldığı için wipo ziraat bankasını haklı bulunmuştur. Çünkü alan adını alıp kullanmamakta bir nevi ihlal/kötü niyet sayılıyor.