Çok çok saçma bir durum. Hali hazırda enpara.online gibi siteler dururken sırf isim uyuşmasından bu kadar kayırma ve hukuk kullanılarak "zorla" alma hiç adaletli bir yöntem değil.

Garanti, Ak, Deniz, Finans, Vakıf, Şeker, Asya, Halk, İş, Anadolu, Aktif ve diğer banka isimleriyle uyuşan jenerik .com .org .net ve marka tescilsiz alınabilen diğer uzantılı domainlerin davaları için emsal oluşturacaktır.

Demek oluyor ki kimse asya.com/net/org alarak bir çevirmenlik veya halkla ilişkiler veya tanıtım sitesi oluşturmaz veya alıp kenarda bekletemez. Sizce de saçma bir durum yok mu ortada?

**************lık ile önlem alınması normaldir lakin önlem sonradan değil önceden alınır. Unutulmamalıdır ki hukuka göre suçu delillerle sabit olmamış her er kişi masumdur. "Sen bu alan adını kötüye kullanabilirsin" düşüncesiyle böyle bir karar bana göre doğru değildir.

Demek oluyor ki adıma birden fazla marka tescilleyerek elinizdeki bütün alan adlarını alabilirim. Üstüne bir de mahkeme ücretini de size kitlerim. Oh ne ala memleket. İstediğim alan adı marka tescili fiyatına.