ben overlock yaptım ama dondu pc açılmadı işe yaramadı pili söküp takında varsayılana döndü overlock da gitti ama pili çekince oyunlar kasmıyor neden acaba ? pili çekince çözünürlük en düşük oluyor ondanmı acaba ?

Ek Olarak:

WolkHan adlı üyeden alıntı

Yazılanları okumuyorsun sanırım ?

Overlock yapmaya çalışmışsın, muhtemelen bununla alakalı olarak sistemin gereksiz bir yükleme ile karşı karşıya.

Overlock yaptığında anakart üzerindeki otoban diye tabir edilen ana veri akış hatlarındaki gerilim vb. değerleri değiştirmiş olursun. Buda yanlış bir hareketin tüm trafiği tıkayabileceği anlamına gelir. CPU (işlemci), GPU (ekran kartı) RAM bu veri hattını kullanarak haberleşir. Trafik sıkışırsa haberleşme aksar performans düşer..

Söylediklerinden anladığım kadarı ile yanlış overlock performansını düşürmüş.

Pil yerinden çıkartılınca bios ayarların default değerlere yani senin değiştirmeden önceki haline gelmiş

Yaptığın overlock hatalı demekki default ayarlarda daha fazla performans alıyorsun... Şuan yaptığın overlock işlemi geçersiz olduğu için performansın artmış durumda..

Bir başka deyişle pili çıkarttığında bios ayarlarına format atmış oldun ve böylece yaptığın hatalı değişimler düzeldi ve performansın arttı.

arkadaşım anlamadın galiba overlock yaptıktna sonra pc açılmadı yani performans düştümü çıktımı bilmiyorum ama zaten default'tu bios ben varsayılana çevir demiştim pili çekip takıncada aynı ayar değişen birşey yok ama performans pili çekince artıyor bu acayip bir durum