-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Ayağınıza bir çivi battıysa paslı olup olmadığına bakmadan en yakın sağlık kuruluşuna gidin.
Zaman kaybetmeden bir ilk yardım kuruluşuna müracat edin ve durumu anlatın.
Yaraya pansuman yaptırmak ve tetanoz aşısı olmak zorundasınız. Bu işlemi hastanelerin acil servislerinde, aile sağlığı merkezlerinde ve sağlık ocaklarında yaptırabilirsiniz.
Tetanoz aşısı tamamen ücretsizdir.
Tetanoz aşısı -gerçekten- ağrısız bir aşıdır. Ne yapılırken ne de sonrasında acı hissetmezsiniz.
İlk aşıyı yaptırtıktan sonra size sonraki aşıların tarihlerinin yazıldığı bir kart verilir.
Aşı takvimine uygun şekilde aynı kuruma sonraki dozlar için tekrar başvurmalısınız.
Not: Aşı olmamanız durumunda ölüme kadar götüren durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
zyx
bn Msa gbi drenrkn Ra’lra
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
Z** B**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Tetanoz aşısı ağrılı bir aşıdır hocam, ertesi gün kolunuzda bir fil taşırsınız.
Ayrıca aşı takvimini sizden duydum. Bizim ayağımıza battığında bi' sefere mahsus gidip aşı oluyoruz. Tetanoz aşısının süresi 2 yıldır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Aşı takvimini bende tutuyordum lakin kaybettim. 3 veya 4 kere tekrarladım. Sanırım 6 kere takvimde yazılan tarihlerde olursak ömür boyu koruma sağlıyordu. Tarihlerde bu hafta 2 hafta sonra gelecek ay 1 sene sonra 2 sene sonra gibi bir şekildeydi :)
Link
WM Aracı
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Arkadasim sen burlarda harcaniyorsun git tip falan oku yemin ediyorum helal olsun sana.