Geçen hafta NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin Tatbikatı'nda, Norveç Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir sivil personel, Hollanda'daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında "Recep Tayyip Erdoğan" adlı sahte hesap açtı. Norveç ordusuna bağlı personel, sahte hesapla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simülasyonda "düşman ülke liderleriyle" yakın ilişki kurduğu ve iş birliği yaptığı mesajını verdi.

Bunun üzerine Türkiye ile NATO arasında kısa süreli bir kriz yaşandı. NATO ve Norveç özür dilese de Türkiye açısından konu henüz kapanmadı. Son olarak Yeni Şafak Gazetesi, yaşanan olayı bir saldırı planı olarak değerlendirdi.

Gazete, NATO tatbikatını manşetten 'Türkiye'ye saldırı planı' başlığıyla duyurdu. Haberde, yaşanan kriz 'münferit' olarak gösterilmeye çalışılsa da aslında çok ciddi bir amaç ve sonuçlara hizmet eden bir olay olarak gösterildi. Yeni Şafak'a göre Norveç’te tatbikatta yaşanan skandal değildi NATO’nun 2018 yılında yapacağı muhtemel bir operasyonun hazırlığıydı. NATO, büyük kara harekatına hazırlanıyor...



Yeni Şafak, yaşanan olayın bir hata olmadığını belirterek bunun bir savaş senaryosu olduğunu ileri sürüyor: "FETÖ ve ABD ordusu bu sefer NATO ile 2018’de Türkiye’ye saldırı senaryosu uyguladı. Bu bir savaş senaryosuydu..."

Gazete, madde madde gerekçelerini sıraladı. Gazetedeki bir başka haberde ise NATO'nun Türkiye'de bulunan üslerinin haritasına yer verildi.

Kaynak