mrscode adlı üyeden alıntı

uguur bey yanlış anlaşılacak bir durum yok tabi siz de haklısınız ama vermek istediğim mesajı insanlar nedense hep fiyat sorunuymuş gibi algılamış. Hiç bir yazılım tasarım vs. bilgisi olmadan html site editleyerek kendine webmaster diyenlere gem vuruyorum aslında. Yoksa elimizden iş kapıyorlar diye sitem etmiyorum. Kaliteli iş istemeyen bizimle çalışmaz zaten. Ama dediğiniz gibi ucuz etin yahnisini sonradan pahalı ödüyorlar genelde. Hacklink alan, sitesi yükselmeyen, hazır sistemlerdeki açıklar ve w*rez temalar yüzünden siteleri patlayan müşterimize yine istediğimiz fiyata geldiler işlerini yaptık sorunum bu değil. Dediğim gibi sorun onların kendini webmaster olarak görmesi. Umarım anlatabilmişimdir. :)

Fiyat sorunluymuş gibi algılayanlardan bir tanesi de benim. Çünkü sorunlu :) Eğer ki fiyatlar bu denli yüksek olmasaydı kalkıp ta 15 yaşındaki html editleyen çocuğa iş verilmezdi. Siz piyasayı düşürmeden belli fiyat veriyor olabilirsiniz hatta ödemiş olduğunuz vergiler, işçi maaşları, ssk ücretleri karşılamıyor bile olabilir çoğu zaman ama bu tarz platformlarda 15-16 yaşında wordpress kurduğu zaman kendini web devoloper ilan edecek yüzlerce insan var. Bu kişilerin hem yaşlarıyla hemde müşterilerinin beklentilerini karşılamalarıyla alakalı bir durum. Evet dediğiniz gibi patlayan siteler oluyordur ama patlamayıp memnun kalanları düşünün birde..

Bence asıl eğitilmesi gerekenler kendilerini webmaster sananlar değil. Müşterinin kendisidir. Eğer ki satış kabileyitinizle müşteriyi kazanamayıp webmastercıklara kaptırıyorsanız biraz da kendinizde aramanız lazım hatayı diye düşünüyorum.