-
Üyelik
19.11.2016
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kuyumcu
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
Y** G**
-
Mesajlar
280
-
Beğeniler
129 / 120
-
Ticaret
9, (%100)
Yaklaşık olarak 8 aydır facebooka 50 60 lira gibi bir borcum var kredi kartımın süresi bittip banka yeni kart gönderdiği ve yeni kart bilgilerini girmediğim için çekim yapamıyorlar. Reklam verdiğim sayfa ile kendi kişisel sayfam bağlantılı olduğu için kişisel sayfamda devamlı uyarı çıkarıyordu borcunuz şu kadar diye kapatıyordum. Son 2 aydır uyarı sabitleşti kapanmıyor. Borcum 2000 lira değil ufak birşey :)
Duyduğum kadarıyla facebook bir süre sonra banka ile iletişime geçip borcu tahsil ediyormuş. Ne kadar doğrudur bilemem.
AzX66
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
12.09.2015
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Bursa
-
Ad Soyad
A** B**
-
Mesajlar
1457
-
Beğeniler
846 / 453
-
Ticaret
14, (%100)
benim bildiğim en fazla 70 tlye kadar izin veriyordu 70 den sonra parayı çekmeye çalışıyor değişti mi o sistem ?
-
Üyelik
04.07.2016
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
Konum
Samsun
-
Ad Soyad
C** S**
-
Mesajlar
738
-
Beğeniler
58 / 463
-
Ticaret
46, (%98)
Merhaba,
İlk etapta şunun farkında olmamız gerek; karşımızdaki şirket global piyasalara teknoloji kavramının, girişimcilik kavramının girmesine en büyük katkılardan bir tanesini sunan bir şirket. Bu bağlamda konuyu 2 farklı ana dal altında inceleyebiliriz. Birincisi etik kurallar, ikincisi hukuki boyut.
Etik kurallar konusunda hassas olduğunuzu ve konuyu sadece merak için açtığınızı varsayarak direk ikinci boyuttan yorum yapacağım. Facebook reklam ödemelerini facebook sizden talep etmez, siz facebook'tan borç alırsınız. Bu durumda, reklam verme, business account oluşturma, hedef kitle belirleme gibi aşamalarda sizinle kullanıcı bilgilerini "alıcı" olduğunuz için paylaşımda bulunur. Devam eden süreçte de verdiğiniz reklamın kalitesini takip etmeden, birkaç kelime süzgeci ve grafik süzgecinden geçirerek kendi kullanıcılarına bu işlemi "ücreti sizden alacağına inanarak" gerçekleştirir. Ve ödeme yapmanız için, ödeme yapma taahhütü verdiğiniz tarayıcı üzerinden size ilk etapta belirli aralıklarla, devam eden süreçte de sabit olarak bunu hatırlatır.
Bir üst paragrafta yazılmış her şey, Facebook'un bir Türkiye temsilcisi vasıtası ile size mahkeme açması adına yeterlidir. Hem alıcı olmayı kabul edişiniz, hem kart bilgilerinizi girerek borç yapışınız açılabilecek tazminat-tahsil davalarından paçanızı sıyıramamanız adına gerekli ortamı oluşturabilir.
Bazı şirketlerin CEO'ları aynı zamanda İcra Kurulu Başkanları oldukları için ödeme konularında oldukça titiz bir davranış sergiler. Lakin Mark Zuckerberg'in hisselerini satarak hayır işi gerçekleştirme gibi bir alışkanlığı olduğu için, yakın dönem politikalarında da ağırlığı Instant Articles'e verdiği için kişisel fikrim olarak en azından önümüzdeki 1 yıl daha bir problem yaşamayacağınızı düşürüyorum. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
04.07.2016
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
Konum
Samsun
-
Ad Soyad
C** S**
-
Mesajlar
738
-
Beğeniler
58 / 463
-
Ticaret
46, (%98)
Bu durum aslında bir avantaj gibi gözüküyor evet, ama dezavantaj da olabilir. San Francisco mahkemelerinde toplu bir dava açımı gerçekleştirmesi gibi bir kâbusa uyandığınızı bir düşünün? Google translate ile avukat görüşmesi yapıyoruz falan. :)
Şakası bir yana, bu durum ticari hukuk açısından önemli bir suç olduğu için vergi verilmiyor olması ticaret yapılmasına engel değildir. Ki Facebook reklam harcamaları Türkiye'de gider olarak gösterilmesi kabul ediliyorken, ticari mahkemelerin de bu durumda bizden yana olacağını hiç sanmıyorum.