Solhan adlı üyeden alıntı

Yanlış açıdan bakıyorsunuz :)

İş ilanı verirken o olsun, bu olsun, şunlarda olsun, şu uyumlu olsun gibi binbir özellik sıralayıp, fiyat verilince ya çok söyledin diyip ucuz ve kalitesiz yapanlara koşanlar çok var. Haliyle kimse vaktini, emeğinin karşılığını alamayacağı işlerle hiç etmek istemiyor.

Kimisi derki bütçem 100tl, o işi 100tl ye yapacak olan kişi çıkar yapar. 500tl ye yapacak olan adam bütçeyi görür zamanını harcamaz.
İki satır kod yazıyosun birsürü para istiyosun diyenler hala var.

Aslında bütçeniz nedir sorusu basitçe şudur: emeğimin karşılığını verebilecekmisiniz yoksa kurban pazarlığı yapar gibi fiyatı en aşağı mı çekmeye mi çalışacaksınız?


Yazdıklarınıza katılıyroum hatta söyledikleriniz çok doğru ama bunu söylemek yerine konuyu okumadan üstüne basarak söylüyorum konuyu daha öğrenmeden bütçeniz ne diye sormak kusura bakmayın ama sizin anlattığınız gibi bir işlem değil.
Yani, karşıdaki şahıs senin cebindeki parayı öğrenirse ona göre bir fiyat söyleyecek konu bu tamamen.
En azından ben öyle görüyorum.
Ama kişi konuyu anlatır ve anlaşılırsa zaten bütçe sormaya gerek kalmaz. Sonradan şunu da yap bunu da yap vs. oluyor şikayetler de görüyoruz zaten. Neyse makale yazar gibi yazdırdın bize kardeşim bütçeniz ne kadar ;)