Başkası tarafından üretilen kaliteli domaine para vermek istemeyen proje sahibi küçük yatırımcımız, projesine uyduğu ve 200-300 tl yerine 30-40 Tl ye domain satın almayı kafasına koyup tercih ettiği için sitesine basit, hatta sacma sapan domainler almaktadır.Evet durum ne yazikki aynen böyle. Görüp duymuşsunuzdur illaki.Bunu yapan küçük yatırımcımız kar ettiğini düşünürken hem kaliteli bir isim oluşturamamış, hem (site içeriği ne kadar iyi olursa olaun) zaman kaybetmiş hem de harcadığı yatırımlardan hiç bir karsılık alamayarak konuyu kafasında bitirmiştir. Sonra da kenara cekilip kara kara düşünmeye başlamıştır.
Aslında bakarsanız ülkemizde domain ticareti "o yapmış bende bulurum!Ben de yaparım!" Gibi bir inat üzerinde olduğu için ne yazıkki domain adına ne bir piyasa ne de diğer bir değişle bir pazar namına hiç bir şey kalmamıştır.
Ufak bir ayrıntı gibi duran bir alan adı sitenizin aslında en önemli unsuru ,kolu, beyni,yönlendiricisi olduğunu bilmeyen yatırımcımız 3- 5 kurustan kacarken habersizce yatırım için harcadığı 15-20 den de olmaktadır.Bu da ülkede domain tiacretini 0 a domain satıcısının da komisyonlar karsılıgında girdiği sayılı domain pazarında boşa kürek çekmeaine neden olmaktadır.Ee haliyle domain satıcılarının alıcılarını sayılı miktarda bulduğu, bulduğu ortamda da komisyon kesicilerin ,et yiyicilerin (artık ne derseniz ) abuk sabuk sitelerinden domain alışverişi yapmaya zorunlu kalmış, tutunamayan satıcı istediği potansiyeli bulamayınca frklı yerlere kaymış(forumlar vs) oldugu için ülkemizde bir düzen malesef oluşturulamamıştır.
Günden güne alıcının değilde satıcının çoğalması ve üreticiyle alıcının yüksek komisyon oranlarıyla sunulan pazar niteliğinde olan sitelerden kar alamayıp sıkılması ülkemizdeki çeşitliği arttırıp dağıttığı için doğru dürüst bir piyasa hala oluşturulamamaktadır.
Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak...