* Doğru gördü isem sitenizde şu an google analitycs kodu yer almıyor.

* Google teknik olarak sizden çok çok kötü bir siteyi ilk sırada yıllarca tutabilir. Nedeni ise kullanıcı deneyimidir/domain authority olabilir. Örnek olarak sitenizi google ile test ederseniz bazen der ki "Mobilde butonlar birbirine çok yakın, kullanıcılar dokunurken zorlanabilir". yani google işin burasında. Seo da yıl 2017 site içi seo daha çok kullanıcı deneyimi üzerinde yoğunlaşıyor. Kullanıcı için her zaman sade ve kolay olan makbul. Yani seo düşünüyorsanız teknik şeyleri tabiki yapın ama 2017 - ... için konuşuyorum kullanıcı deneyimi size daha hızlı yok kat ettirecektir.

* Aslında olay basit ama zor. Artık google için siteye güven/kullanıcı deneyimi/site güvenliği daha önemli. Mesela şu an gtmetrixten güzel puan aldınız. Kodlara baktığımda ise Google Insights tan 30 gibi bir puan alma ihtimaliniz var, en azından kırmızı olacak site puanı.

* Tecrübeli olabilirsiniz ama benim tek gördüğüm bir websayfası ve bana tecrübe yansıtmıyor.

* Siz teknik açıdan 1000/100 kalitede bir site yaptığınızda değil, sitenizdeki içerik organik olarak hit alıyorsa, kullanıcı deneyimi, domain güveni yüksek ise yukarı çıkaracak sabitleyecektir.

Bundan 10 yıl önce elinde süper domain olanlar derdi ki "Domaini boş atsam ilk sıraya gelir" haklılardı. Sonra google dünyanın değiştiğini gösterdi ve çoğu arama sonuçlarında kayboldu.

Bundan tahmini 5 yıl önce ben dahil makale yazıp bir sürü etiket ekleyip iyi paralar kazanıyorduk google dan. Sonra ne oldu? Google güncellemeler ile bizi yok etti. Eski yaptıklarımızın hepsi bir ay için de nerdeyse çöp oldu.

Yıl 2017 kuralları google koyar. Benim demek istediğim tecrübeleriniz şu an ne işe yaracak sorusuna değil, şu an ne işe yaramayacak cevabını veriyor.

Sitenizin teknik açıdan iyi olması, kullanıcı deneyimi / domain güveni yeterli olmadan şu an birşey ifade etmemektedir.

Lokasyon123 burada bilgi alışverişi yapıyoruz. Şahsen benim de tonlarca bilmediğim öğrenmek istediğim şey var. Şu an sana söylediklerime benzer şeyleri insanlar yıllar önce bana yazıyorlardı :)