Merhaba arkadaşlar, gerek hayatin zorluğu gerek maddi yetersizlik bana çocukluktan beri fırsatçı girişimci bir insan olmayı öğretti, haftada 2 kitap bitiren, her fırsat gördüğü yere el atan ve her el attıği yerden de mutlaka karşılığını alan bir insan oldum, üniversiteye girsem mi girmesem mi derken itü hedefini koydum emin adımlarla ilerledim. Her ne kadar bazı arkadaşlar üni gereksiz dese de ki bence de gereksiz zaman kaybı, fakat günümüz şartlarında evde oturana kadar gitmek en mantıklı seçenek. Zaman kaybından kastım steve jobs, elon musk vs.. gibi insanların hayatının 5 senesi dahi önemli olduğundan 4 duvar arasında zaman kaybetmektende bir an önce proje üretmeleri daha iyi olacağından bu tip insanlar için üni gereksiz demek istiyorum.

Şimdi şu an 20 yaşındayım ben, elimde bulunan bilgi birikimlerin şunlar,
İngilizce(iyi)
Fransızca(orta seviye)
Başlangıc seviyesi almanca
Gayet iyi matematik, geometri vs..
Hayal gücü ve kurgulama
İnsanları çok iyi tanima ve her alanda kitle analizi yapabilme.
El becerisi ve detay gerektiren hemen hemen her alanda başarılı olma
Geleceğe ve bilinmeyenin ötesine meraklı olma
Sürekli sorgulama ve düşünme

İnanilmaz derece de hayal gucu geniş bir insanım gece uyku uyuyamiyorum zihnim sürekli bir seyler üretiyor. Çok fantastik ve bilimkurgu romani okuyan bir insanim acaba ondan mı bilmiyorum. Evimde 1500 e yakın kitap var şu an elime ne geçerse kitaba yatırıyorum. Asosyal olarak nitlendirilebilecek biriyim, açikcası fırsat veya gereklilik olmadıkça insanlarla pek samimi olmuyorum. Fakat gerekli olunca 40 yıllık sosyal insan gibi gayet iyi herkesle iletişim kurabiliyorum. İnsanları etkileme ve dili kullanma yeteneğim iyiymiş lise sonda edebiyat öğretmenim böyle demişti

Şimdi
Ofiste masa başı iş katiyen yapamam, bana becerilerimi rahatca sergileyebilecegim bir ortam gerek, ek olarak işime pek karişilmasindan hoşlanmam, genelde yalniz çalişmayi severim cünkü bazen bir konu da saatlerce düsünmem gerekiyor ortamın sessiz ve sakin olmasi şart. Fakat kendi ekibimle çalışabilirim. Egitim sistemimizin berbatlıgından ve ezberciliğinden ötürü kendimi ve yeteneklerimi tanısam da tam olarak karar veremiyor durumundayım. Yani hep bir ikilemde kalıyorum. Sizlere sormak istedim

Şimdi robotik ve yapay zeka alanında mı ilerlesem nanoteknoloji vs..

Yoksa nükleer enerji ve diğer enerji turlerinin mühendislik alanında mı ilerlesem?

Uzay ve uzay müh. Alanında mı ilerlesem?

Yoksa genetik bilimi, biyoteknoloji alanlarda mı ilerlesem?

Hobi olarak yazılımla ilgileniyorum. Kotlin ve java üzerinde çalışıyorum şu an

Siz ne düşünüyorsunuz? Geleceğin göz bebegi olacak 3 4 alan yazdım hangisinde ilerlemeliyim sizce