Sosyal medyanın gücünü, SDN forumun kapatılması konusunda, bir kez daha görmüş olduk. Mü-yap SDN forumu haksız bir şekilde kapatmak istiyordu ve SDN forumun haklı çağrısına sosyal medyadan, özellikle de twitterdan fazlasıyla destek geldi. Kısa bir sürede SDN forum TT oldu.

Sadece SDN forum örneğinini vermeyelim. Yelpazemizi geniş tutalım. Mesela, mutlaka arçelik, profilo’nun reklamlarını görmüşsünüzdür. Hani şu anneler günüyle ilgili olanları. Youtubedeki sayaca göre, onbinlerce kişi tarafından izlenmiş. Sadece youtube değil, facebook, twitter ı da işin içine katarsak varın gerisini siz düşünün.

Şirketler, firmalar, bloggerlar da sosyal medyanın değerinin farkında. Çünkü gerçekten onbinlerce insanın bir arada bulunduğu bir ortam ve kullanmasını bilenler için çok faydalı. Site sahipleri sosyal medya sayesinde çok güzel hit grafiklerine sahip oluyor. Günümüzde sosyal medya sayesinde insanlar olaylardan çok çabuk haberdar oluyor ve olay hakkında yorumlarını paylaşabiliyor. Bu gerçekten çok güzel bir şey. Sosyal medya hakkında TV programları, internet siteleri mevcut. İnsanlar sosyal medyadan para kazanıyor. Ancak bir o kadar insan da zamanını boşu boşuna facebook vb. sitelerde boş boş geçiriyor. Geçen zamanlarına acımıyorlar. Şahsen ben onlar için üzülüyorum. Kimisi de akıllı telefonların çıkmasıyla birlikte, her yerden facebook’a, twitter’a girer oldu. Artık, twitterdaki tweetlerde ayakkabılarımı bağladım, sakız çiğniyorum, ishal oldum gibi kelimeler görürseniz şaşmayın. Çünkü ben gördüm. Birde bununla ilgili bir hastalık var. Bilmem bilir misiniz. Nomofobi adında bir hastalık. Bu hastalık günümüz insanında var mesela. Yani telefonumu kaybedersem, internete giremem ve maillerimi kontrol edemem, duygusu.

Sosyal medyayı abartısız, normal kullanalım, kullandıralım…

bu yazının yayınlandığı blog......