Ben öyle biri değilim hocam :) o sizin görüsünuz. Ben sabah gözümü açtığimda huzurla mutfağa gidip kahvaltımı yapıp siyasi gundemin hayatımda çok çok az bir yer kapladıgı herkesin eşit ve huzur içinde yaşadıği, kimsenin kimseye inancı ya da inanmamasi üzerinden eleştirmediği, gencecik insanlarin gelecek ve maddi kaygı yaşamadıgı, gelecek ve maddi bir kaygi yasamadigim bir yerde yaşamak ve okumak istiyorum.
Sabah tv yi açtığimda, müftülere nikah kıyma yetkisi verilsin mi verilmesin mi değil de bugün yeni bir galaxy yahut gezegen keşfedildi haberini duymak istiyorum. Sokakta gayet güzel giyinmiş (guzelden kastım arabistan gibi olmaması) işinde gücünde samimi insanlar görmek istiyorum.
Üniversite mezunlarının inşaat işçisi olup bir çogunun duşerek hayatını kaybedip cebinden 1 2 TL çiktığı bir ülke de okumak istemiyorum.
Her sene lüks araçların ardı ardına değiştirildiği fakat o kişlerin o haram bu haram şu haram bu caiz şu caiz söylemlerinin olmadıği bir yerde okumak istiyorum.
Aslında ben ATATURK'un hayal ettiği ve gerçekleştirmek uğruna canıni verdiği her şeyin en azindan bir cogunun oldugu bir ülkede okumak ve yasamak istiyorum.
Bir şeyler düzelirse ne âlâ din merkezli egitim yerine bilim merkezli eğitim olur, teknolojiye önem verilir, devletin önemli kademelerinin kendilerini değil halkı zenginleştirdikleri bir ülke konumuna 5 10 sene içinde gelirsek ki (bunu hiç sanmıyorum). Halk bir uyanişa geçer tekrar ATATURK ilke ve inkilaplarina dönersek, gelir ülkeme en kral hizmeti veririm.
Fakat şu an ki ülke durumu yap boz olduğundan ve tübitakın başında bir hayvanat bahcesi müdürü olduğundan, rektörler dahil üniversite atamasını yandaşlardan yapıldıgından bilim teknoloji en geri plana atildigindan. Hazircilik ilkesi benimsendiğinden ve birileri yapsin da biz kullanalimcilik yayginlastigindan, yurtdışında okuyup yasamayi dusunuyorum.