lostyazilim

Alexa'da Yükselmek Gerçekten Önemli Mi ?

38 Mesajlar 8.860 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

NuCLeuS NuCLeuS sistemlinux.org Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 110 / 318
  • Ticaret 1, (%100)
Kendi deneyimlerinden yola çıkarak şunu kesin bir şekilde söyleyebilirim ki HAYIR!. Herkes bir Alexa’dır tutturmuş gidiyor. Alexa ile yatıp Alexa ile kalkıyorlar. Hatta bununla ilgili programları kullanıp yükselmeye çalışanlar da var. Bu insanlar hala olayın mantığını kavrayamadılar. Bir sitenin içeriğine bakınca zaten az çok ne olduğu anlaşılıyor.

Ayrıca sitenize gelen ziyaretçileriniz/takipçileriniz, sizin Alexa değeriniz için gelmiyor. Yazılarınızı beğendikleri için geliyor. Siz, sitenize yeterince ilgi gösterirseniz hem ziyaretçilerinizi memnun edersiniz hem de Alexa değeriniz zaten yükselmeye devam eder. Benim kişisel sitemde, Alexa değerini hiç önemsemedim. Tek yaptığım yazı yazmak.

Alexa değerime bakınca zaten 2-3 günde bir düşüyor. Onu daha da yükseltmek için hileye hurdaya başvurmadım. Siteme bakacak olursanız, Alexa Widget‘ı bile eklemedim. Bir de şu sıralar yeni yeni uğraştığım blogspot siteme, Alexa Widget’ın gerçekten işe yarayıp yaramadığını test etmek için Alexa Widget yerleştirdim. Dediğim gibi amacım sadece test etmek.

Alexa ile ilgili yabancı siteleri gezdiniz mi gezmediniz bilmiyorum. Fakat ben gezdim. Bir çok sitede, birisi Alexa ile ilgili soru sorduğunda yanıt verenlerin bir çoğunun Alexa’yı önemsemediklerini gördüm. Buna bu kadar zaman harcayacağınıza, harcadığınız zamanı sitenize yazı ekleyerek geçirseydiniz Alexa’nız zaten yükselecekti.

Ben ne kadar söylesem de siz yine bildiğinizi yapacaksınız, biliyorum. Siz bilirsiniz. Ziyaretçilerinize/takipçilerinize faydalı olmaya çalışmak yerine sürekli Alexa ile ilgilenmek daha cazip geliyorsa o sizin bileceğiniz iş.

Siz ne düşünüyorsunuz?. Sizce Alexa’da yükselmek önemli mi, değil mi?

Kaynak: Alexa’da Yükselmek Gerçekten Önemli Mi ?
Anarschi pegarose ByCookie

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Gerçekten güzel bir yazı yazmışsın. Söylediklerine katılıyorum. Alexa değerine bu kadar önem verilmemeli.
NuCLeuS

kişi bu mesajı beğendi.

NuCLeuS NuCLeuS sistemlinux.org Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 110 / 318
  • Ticaret 1, (%100)

Sinan adlı üyeden alıntı

Gerçekten güzel bir yazı yazmışsın. Söylediklerine katılıyorum. Alexa değerine bu kadar önem verilmemeli.

Sağ olasın Sinan. Ne kadar anlatsak da dinleyen yok ama olsun. Alexa veya buna benzer gereksiz konuların fazlalığı yüzünden artık bu forumda eskisi kadar fazla yorum yazmıyorum. Çünkü, asıl önemli konular aşağılara düşerken Alexa ve benzeri konular hep üst taraflarda kalıyor. Bilgi paylaşımının azaldığını görüyorum ya da bana öyle geliyor. Bilemiyorum.

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)

NuCLeuS adlı üyeden alıntı

Sağ olasın Sinan. Ne kadar anlatsak da dinleyen yok ama olsun. Alexa veya buna benzer gereksiz konuların fazlalığı yüzünden artık bu forumda eskisi kadar fazla yorum yazmıyorum. Çünkü, asıl önemli konular aşağılara düşerken Alexa ve benzeri konular hep üst taraflarda kalıyor. Bilgi paylaşımının azaldığını görüyorum ya da bana öyle geliyor. Bilemiyorum.

Merhaba, bahsettiğiniz benzer konuları zaten tek başlık altında topladık. Bakınız:
http://wmaraci.com/forum/alexa-gruplari/alexa-5-yildiz-yorum-sabit-konu-14761.html
http://wmaraci.com/forum/yeni-baslayanlar/wmaraci-cozum-odagi-merkezi-36103.html
http://wmaraci.com/forum/sosyal-aglar/google-1-dayanismasi-sabit-konu-16372.html
http://wmaraci.com/forum/sosyal-aglar/twitter-dayanismasi-sabit-konu-21993.html
Daha örnekleri var forumda. Bunu senin de dile getirdiğin gibi diğer konuların önüne geçmemesi hayata geçirdik. Bu yüzden foruma küsmenize de gerek yok:)
Bu tür aktiviteler ancak kişiyi tatmin eder. Umarım ileride bu tutumun yanlış olduğunun farkına varırlar.
bylorci

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

senininternetin senininternetin Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Computer Engineer Student
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 688
  • Beğeniler 427 / 159
  • Ticaret 7, (%100)
İptal :)
NuCLeuS

kişi bu mesajı beğendi.

hopisu hopisu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Kars
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 519
  • Beğeniler 15 / 78
  • Ticaret 4, (%100)
Önemli değil belki,ama insan ister istemez sitesinin dünya üzerindeki sıralamasını merak ediyor.Eğer iyi bir sıradaysa daha fazla gaza geliyor ve daha fazla site ile ilgilenmeye başlıyor.Ama ne yaparsa yapsın sıralamada düşemiyorsa başka bir proje geliştirmeye kalkışıyor.

cografyahane.com

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Sitenize reklam verenlerin ilk bakacakları şeylerden birisi Alexa olarak kaldığı sürece, sitesinden gelir elde etmeyi umanlar Alexa'yı zorunlu olarak önemseyecekler. Reklam veren siz olsanız Alexa değeri yerlerde sürünen bir isteye reklam verir misiniz?
Genc

kişi bu mesajı beğendi.

Ne ekersen onu biçersin

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)

NuCLeuS adlı üyeden alıntı

Foruma küsmedim. Konular tek başlık halinde toplanmamış olsaydı muhtemelen ben şu anda burada olmazdım. Bu forumu yönetenlerin belirli şeyleri sıkı tutması ve belki başkasına katı gelebilecek kuralları olması güzel. Gerçi konuları tek başlık altına almayla sorun sadece geçici olarak çözülüyor. Bazı konularda biraz bilinçlenmemiz gerekiyor.

Elbette geçici çözümler, bilakis konuya da geçici olduğu yazılmış bulunmakta.

Zargana adlı üyeden alıntı

Sitenize reklam verenlerin ilk bakacakları şeylerden birisi Alexa olarak kaldığı sürece, sitesinden gelir elde etmeyi umanlar Alexa'yı zorunlu olarak önemseyecekler. Reklam veren siz olsanız Alexa değeri yerlerde sürünen bir isteye reklam verir misiniz?

Evet durum bu şekilde. Ancak söz konusu bunu, tabir cazisse illegal bir şekilde yapmak ve yapmak için çabalamak.

hopisu hopisu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Kars
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 519
  • Beğeniler 15 / 78
  • Ticaret 4, (%100)
Sadece site sahiplerinin alexaya ilgi gösterdiği bir gerçek,ziyaretçiler için alexa diye bir şey yoktur,ne işe yaradığını da bilmezler.Ama nasıl ki tv ya da gazeteler rating ölçümlerine önem veriyolar,alexa da bir nevi siteler için rating ölçümü yapan site.Site sahiplerinin ona önem vermesini ben normal buluyorum.

cografyahane.com

Josh Josh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
google pagerank ve dmoz alexa degerine deger vermiyor onun için hiç bir anlamı yok para ile hintlilerden anında yukselmek cok kolay

Dmoz Editörü
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al