Sitenize reklam verenlerin ilk bakacakları şeylerden birisi Alexa olarak kaldığı sürece, sitesinden gelir elde etmeyi umanlar Alexa'yı zorunlu olarak önemseyecekler. Reklam veren siz olsanız Alexa değeri yerlerde sürünen bir isteye reklam verir misiniz?
Sanırım bu soru banaydı. Bu zamana kadar hiç reklam vermedim. Reklam verecek olsam Alexa değerine bakmazdım. Yazı içerisinde de dediğim gibi benim için önemli olan bir siteye ne kadar ziyaretçi geldiği. Hatta ziyaretçiden daha da önemlisi ne kadar takipçisi var.
Bu devirde illegal yöntemlerle Alexa'da yükselmeye çalışan bir sürü kişi var. Reklam vereceğim kişinin illegal yöntemler kullanmadığını nereden bileyim?. Reklam verilecek kişinin sosyal medyadaki durumuna bakarım ben. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda ne kadar aktif, onu incelerim. Sonuçta reklam vermenin amacı kendi siteni, reklam vereceğin sitenin takipçi kitlesine tanıtmak. Bunun da en iyi yolu reklam vereceğim kişinin sosyal medyayı kullanımına bakmak.
Reklam verecek olsam emin ol bu söylediklerimi yaparım. Benim amacım ziyaretçi kazanmaktan çok, düzenli olarak sitemi ziyaret edecek takipçiler kazanmak. Bana takipçi kazandıracak yer de Alexa değil.
Siteye gelen her ziyaretçi, takipçi değildir ama her takipçi aynı zamanda bir ziyaretçidir.