Zargana adlı üyeden alıntı

Daha önce de yazdım. Şu anda reklamverenler açısından Alexa göstergesi temel gösterge. Eğer ben bu siteden para kazanacağım diyorsanız Alexa sıralamasını dikkate almak zorundasınız. Sitesinden para kazanmak isteyen bir insan için önemli olan kendisinin ne düşündüğü değil, reklam verecek olan kişinin ne düşündüğüdür. Aşağıda örnekler var. Sitesinden para kazanmak isteyen bir insan için Alexa önemlidir.

Bazı reklam ağları Alexa sıralamasına ayrıca önem verirler. Ve bazı reklam teklifleri yalnızca Alexa sıralaması iyi olan siteler için ayrılmıştır.

Bazı reklam yerleştirme ve satış ortaklığı uygulamaları vardır ki, gereken minumum Alexa sıralamasını tutturamadığınız takdirde sitenizi kabul etmezler. Ayrıca reviewme.com yada payperpost.com gibi karar verirken Alexa sıralamsına bakan dizin ve çözümler vardır.

Her yiğidin yoğurt yemesi farklı. Onlar böyle bir kuralı kendileri koymuşlar. Onlar öyle bir kural koydu diye biz de ona uymak zorundayız diye bir kaide yok. Cümlelerde dikkat ettiysen hep "Bazı" kelimesi geçiyor. Yani geneli kapsamıyor. Sanırım Türkiye'de kimsenin öyle reklam ağları filan yoktur.

Para kazanmayla Alexa'nın alakası olduğunu da düşünmüyorum. Sürekli olarak yazı yazıp, sitesiyle ilgilenen adamın Alexa'sı zaten yükselir. Oturup bir de buna kafa yormasına gerek kalmaz. Türkiye'deki şu anda çok tanınan ve deyim yerindeyse popüler olmuş kişilere gidip sorsan hiçbirinin Alexa'da yükselmek gibi bir çabası yoktur.

Mesela yazılarını beğenerek okuduğum kişilerden birisi Hamza(teakolik)'dır. Tek yaptığı şey yazı yazmak. Alexa'sı da eminim yüksektir. Onun sitesine reklam verecek adam gidip Alexa'sına mı bakacak.

Bu tartışmaya nasıl geldik anlamadım. Özet olarak, düzenli yazı yazdığında bir şekilde zaten seni takip eden bir kitle oluşuyor ve o kitle sayesinde zaten Alexa'da yükseliyorsun. Oturup da bir de bunu ayrıca yükseltmeye çalışmak boşuna.

Neyse fazla uzatmanın alemi yok. Zargana için Alexa önemli. Benim için değil. Nokta :)