lostyazilim
tr.link

Blog'u Biliyoruz!Peki ya Forum Hiti Nasıl Artacak

10 Mesajlar 1.034 Okunma
acebozum
tr.link

yardimedin1 yardimedin1 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 42 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Dostlar selam. Artık onlarca konudan okuyoruz görüyoruz, blog hiti kasmak için özgün sürekli makale, seo vs vs.

Peki ya forum kültürü ölmüşken ve onca köklü forum sitesi varken yeni açılan bir forum oluşumu nasıl hit arttırabilir. Makale forumda da işe yarar mı?

wmaraci
reklam

teknoburgers teknoburgers Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1013
  • Beğeniler 651 / 259
  • Ticaret 0, (%0)
Etik bir haraket degil ama inerim fake hesaplar acarak duzenli konular girmek. Tabi ki sadece vu yetmez. Yarismalar duzenle, ise yarar oduller koy.

MelihAtasever MelihAtasever ☆☆ Atasever Media ☆☆ Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci-Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 853
  • Beğeniler 239 / 239
  • Ticaret 140, (%100)
Kendi tecrübelerimi dile getireyim.

- Sürekli güncel ve aktif olunması gerekli.
- Üyelerin istekleri göz ardı edilmemeli.
- Üyelere her güzellik sağlanmalı.

Şahsen senelerce oyun, indirme vb. forumlar yaptım , kurdum , işlettim sattım. Şuan tekrar bir oluşum içerisinde yepyeni bir oyun forumu sektöre katmayı düşünüyorum. Tutupta birçok forum var ve forumlar öldü o proje iptal diyenlere inat. Ben forum açıp 3 ay sonra pes edenlerden olmadım asla :)

Bu vereceğim tecrübeyide sadece kendime saklamadım , saklamam veya sadece müşterilerime söylemedim.

Örneğin bir oyun mod'u paylaşımında bulundum. Güncel ve büyük bir kitlesi olan oyunun güncel yeni çıkan modunu bizzat paylaşıp index alıyorsunuz hemen forumunuzun alt yapısı sağlam ve tüm ayarları doğru ise. SEO yapılsın demiyorum ihtiyaç yok. Sonra aramalardan sizi gören arkadaşlar gelip indirmek için can atıyor üyelik istiyorsunuz. Üye oluyorlar. Bu arada hit kazanıyorsunuz tabi ki üye sayısıyla. Üye olan şahıs alışkın bu duruma ve yorum bırakarak (kelime sayısı belirliyorsunuz basit yorumlara izin yok yani tşkr vb. gibi) linkleri görüyorlar. E doğal haliyle yorum bıraktığı hit getirdiğim için konularda canlı oldukça hop site yükseliyor. Daha çok yorum daha çok üye , bu sefer takipleşmeler forumda takılmalar başlıyor ve serüven geliyor. Bende hep böyleydi. Gerisini bilmem :)

prodoviz.com

yardimedin1 yardimedin1 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 42 / 13
  • Ticaret 0, (%0)

MelihAtasever adlı üyeden alıntı

Kendi tecrübelerimi dile getireyim.

- Sürekli güncel ve aktif olunması gerekli.
- Üyelerin istekleri göz ardı edilmemeli.
- Üyelere her güzellik sağlanmalı.

Şahsen senelerce oyun, indirme vb. forumlar yaptım , kurdum , işlettim sattım. Şuan tekrar bir oluşum içerisinde yepyeni bir oyun forumu sektöre katmayı düşünüyorum. Tutupta birçok forum var ve forumlar öldü o proje iptal diyenlere inat. Ben forum açıp 3 ay sonra pes edenlerden olmadım asla :)

Bu vereceğim tecrübeyide sadece kendime saklamadım , saklamam veya sadece müşterilerime söylemedim.

Örneğin bir oyun mod'u paylaşımında bulundum. Güncel ve büyük bir kitlesi olan oyunun güncel yeni çıkan modunu bizzat paylaşıp index alıyorsunuz hemen forumunuzun alt yapısı sağlam ve tüm ayarları doğru ise. SEO yapılsın demiyorum ihtiyaç yok. Sonra aramalardan sizi gören arkadaşlar gelip indirmek için can atıyor üyelik istiyorsunuz. Üye oluyorlar. Bu arada hit kazanıyorsunuz tabi ki üye sayısıyla. Üye olan şahıs alışkın bu duruma ve yorum bırakarak (kelime sayısı belirliyorsunuz basit yorumlara izin yok yani tşkr vb. gibi) linkleri görüyorlar. E doğal haliyle yorum bıraktığı hit getirdiğim için konularda canlı oldukça hop site yükseliyor. Daha çok yorum daha çok üye , bu sefer takipleşmeler forumda takılmalar başlıyor ve serüven geliyor. Bende hep böyleydi. Gerisini bilmem :)

Hocam öncelikle teşekkürler ancak şöyle bir şey var ki oyun indirme forumu söz konusu olunca iş değişiyor çünkü bu tarz forumlar dediğiniz gibi doğru stratejilerle hızla yükeseledebiliyor ancak:

Benim forumum eğitim ve sınav odaklı bir forum. Soru çözüm konu anlatım not paylaşım vs vs. O nedenle öğrenci çekmek bir hayli zor oluyor...

wmaraci
wmaraci

Shydox Shydox www.majerweb.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 903
  • Beğeniler 89 / 267
  • Ticaret 7, (%100)
Bende oyun forumu kuruyorum. İnşallah yeniden geliştireceğiz.

• Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 853
  • Beğeniler 239 / 239
  • Ticaret 140, (%100)

yardimedin1 adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle teşekkürler ancak şöyle bir şey var ki oyun indirme forumu söz konusu olunca iş değişiyor çünkü bu tarz forumlar dediğiniz gibi doğru stratejilerle hızla yükeseledebiliyor ancak:

Benim forumum eğitim ve sınav odaklı bir forum. Soru çözüm konu anlatım not paylaşım vs vs. O nedenle öğrenci çekmek bir hayli zor oluyor...

Haklısınız hocam böyle şeylerden yola çıkarak sizde bunu sağlayabilirsiniz. Alakalı ilgili forum ve bloglarda üye olarak kendinizi reklam için değilde iyi bir çevre edinerek destekleşerek yapabilrsiniz bunu hocam

prodoviz.com

• Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 853
  • Beğeniler 239 / 239
  • Ticaret 140, (%100)

Shydox adlı üyeden alıntı

Bende oyun forumu kuruyorum. İnşallah yeniden geliştireceğiz.

Kapışalımmı hocam :D Şaka bir yana hayırlısı olsun inşallah kardeş forum olmak isterim eskiden çok kullanılırdı bu tabir :) Görüşelim mutlaka saygılar.

prodoviz.com

cLoneX cLoneX profesyonel amele Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Finans
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 34 / 54
  • Ticaret 0, (%0)
2009 yılında vbulletin forum kurmuştuk adı "bilgibil.com" idi tüm başlıkları açarak hepsine rss bağladık, reklamları döşedik bekledik, rss siteye konuları getirmeye başladıkça hitler aldı başını gitti o günlerde günlük 30-40 tl kazandığımızı biliyorum :))

Bilgiye ulaşmanın en sade yolu...

cLoneX cLoneX profesyonel amele Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Finans
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 34 / 54
  • Ticaret 0, (%0)
domaini şu anda başka biri kullanıyor :p

Bilgiye ulaşmanın en sade yolu...

Shydox Shydox www.majerweb.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 903
  • Beğeniler 89 / 267
  • Ticaret 7, (%100)

MelihAtasever adlı üyeden alıntı

Kapışalımmı hocam :D Şaka bir yana hayırlısı olsun inşallah kardeş forum olmak isterim eskiden çok kullanılırdı bu tabir :) Görüşelim mutlaka saygılar.

:) Tabi ki hocam. Ben burz şeyleri kafaya takmam. Hatta yardım etmekte isterim. Olurda bizimki tutmaz, sizinki tutarsa bende gelirim 😁
MelihAtasever

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al