MelihAtasever adlı üyeden alıntı

Kendi tecrübelerimi dile getireyim.

- Sürekli güncel ve aktif olunması gerekli.
- Üyelerin istekleri göz ardı edilmemeli.
- Üyelere her güzellik sağlanmalı.

Şahsen senelerce oyun, indirme vb. forumlar yaptım , kurdum , işlettim sattım. Şuan tekrar bir oluşum içerisinde yepyeni bir oyun forumu sektöre katmayı düşünüyorum. Tutupta birçok forum var ve forumlar öldü o proje iptal diyenlere inat. Ben forum açıp 3 ay sonra pes edenlerden olmadım asla :)

Bu vereceğim tecrübeyide sadece kendime saklamadım , saklamam veya sadece müşterilerime söylemedim.

Örneğin bir oyun mod'u paylaşımında bulundum. Güncel ve büyük bir kitlesi olan oyunun güncel yeni çıkan modunu bizzat paylaşıp index alıyorsunuz hemen forumunuzun alt yapısı sağlam ve tüm ayarları doğru ise. SEO yapılsın demiyorum ihtiyaç yok. Sonra aramalardan sizi gören arkadaşlar gelip indirmek için can atıyor üyelik istiyorsunuz. Üye oluyorlar. Bu arada hit kazanıyorsunuz tabi ki üye sayısıyla. Üye olan şahıs alışkın bu duruma ve yorum bırakarak (kelime sayısı belirliyorsunuz basit yorumlara izin yok yani tşkr vb. gibi) linkleri görüyorlar. E doğal haliyle yorum bıraktığı hit getirdiğim için konularda canlı oldukça hop site yükseliyor. Daha çok yorum daha çok üye , bu sefer takipleşmeler forumda takılmalar başlıyor ve serüven geliyor. Bende hep böyleydi. Gerisini bilmem :)

Hocam öncelikle teşekkürler ancak şöyle bir şey var ki oyun indirme forumu söz konusu olunca iş değişiyor çünkü bu tarz forumlar dediğiniz gibi doğru stratejilerle hızla yükeseledebiliyor ancak:

Benim forumum eğitim ve sınav odaklı bir forum. Soru çözüm konu anlatım not paylaşım vs vs. O nedenle öğrenci çekmek bir hayli zor oluyor...