MuhammedAVCI adlı üyeden alıntı

cnrsgr Mesajları alıntı yapmana sevindim ( ben yoğunluktan yapamıyorum kusura bakma :) )

Dışarıdan hizmet aldığın her hizmet sana bir yönden artısı bir yönden eksisi olacaktır. ilk olarak sana eksilerini sonra artılarını yazacağım.

Olumsuz Birkaç Yönü

- Dışarıdan alınan hizmetlerde genellikle iletişim kopukluğu olabilir
- Toplantıların düzeninde aksaklık ve kopukluk olacaktır.
- isteklerinizi anlatmada kopukluk olacaktır.
- Fazladan hizmet bedeli ve KDV ödeyeceksiniz

Olumlu Birkaç Yönü

- Aldığınızın hizmetin faturasını gider olarak gösterebilirsiniz.
- Kurumsal bir firma ile anlaşıp aldığınız hizmeti sözleşme ile güvence altına alabilirsiniz
- Personellere yönlendirmeyi siz değil karşı taraf yaptığı için iş yükünüz azalacaktır.
- Herhangi bir sorununuzda destek ağınız daha profesyonel olacaktır.
- Sigorta - Yol - Yemek gibi giderlerden muaf olursunuz

Yukarıda yazılanlara göre dışardanmı hizmet almalı yoksa kendi bünyenizdemi olmalı karar verebilirsiniz.

Toplantı Sıklığı Maksimum 4 Gün aralıkta olmalı çünkü siz bir portalsınız ve sürekli güncelliğe ihtiyacınız bulunmaktadır.

Kendi bünyenizde bulundurmanız gereken branşlar -> Sosyal Medya - Webmaster - Yayın Yönetmeni - Grafiker olarak sıralayabiliriz

En son aşamada "Bir İnternet Sitesi Nasıl Şirketleşmeli" konulu bir blog metni haline gelecek. :)

Ekonomik açıdan outsource etmenin daha avantajlı, işleyiş açısından içeride bulundurmanın daha avantajlı olduğunu kavrıyoruz. Bu aşamada tabiki işleyişi dışardan yönetirken, içeride de bir danışmanın bulunması ve toplantılara katılım sağlaması, işleyişim mükemmelleşmesi açısından ayrı bir durum olacaktır, ama henüz bu senaryoda o bütçeye ulaşamadık diyelim. :)

Son sorum olarak forum efsanelerini sıralayarak soracağım, aynı şekilde maddeleme imkânın var ise tadından yenmeyecek. :)

• Aylık ortalama 1.2 milyon görüntülemeye ulaşmak için 4 kişilik bir ekip GERÇEKTEN yeterli mi?

• Biz SEO hizmeti alacağız, bu hizmetin içerisinde forum backlink hizmeti olmalı mı? X forumda, Y haber sitesinde, Z dizininden link almış olmak, sitem için gerçekten çok mu önemli? Bu linkler bana gelmeden bir başarı elde etmem imkânsız mı? Yoksa biz SEO'yu yanlış mı biliyoruz? :)

• Editör tuttuk, güncel içerik giriyor, özgün de yazıyor, kelime sayısı kaç olmalı? 100 kelimelik 10 görselli içerik giren A sitesi, nasıl benden üstte oluyor? Hani Google kelime sayısına takıyordu kafayı?

• Reklam geliri sadece Google'dan mı elde edilir? Tüm sitelerin tek gelir kaynağı Google mı?

• "Gecemi gündüzüme kattım, bu site için uğraştım, her gün 10 tane içerik yazdım, ama para kazanamadım, değil 3.000-TL, 30-TL kazanamadım, oysa tüm SEO ayarlarını yaptırmıştım" cümlesinde geçen SEO ayarları, gerçekten bir ayar mı? Yoksa SEO bir süreç mi?

Kıymetli vaktini ayırıp, güzel cevapları sunduğun için teşekkür ederim. Hem bilgimi pekiştirdim, hem de eksiğimi giderdim. Bu bölümde de birçok yanlış bilineni açıklığa kavuşturabilmek adına soruları sıraladım. :)

Tekrar teşekkürler, başka bir röportajda görüşmek üzere. :)