cnrsgr blog metninde en son olarak bana bir selam göndermen ve yayınladığın linki bana özel mesaj olarak göndermen beni çok mutlu edecektir gelelim şimdi konumuza :)

1- Aylık ortalama 1.2 milyon görüntülemeye ulaşmak için 4 kişilik bir ekip GERÇEKTEN yeterli mi?

2- Biz SEO hizmeti alacağız, bu hizmetin içerisinde forum backlink hizmeti olmalı mı? X forumda, Y haber sitesinde, Z dizininden link almış olmak, sitem için gerçekten çok mu önemli? Bu linkler bana gelmeden bir başarı elde etmem imkânsız mı? Yoksa biz SEO'yu yanlış mı biliyoruz?

3- Editör tuttuk, güncel içerik giriyor, özgün de yazıyor, kelime sayısı kaç olmalı? 100 kelimelik 10 görselli içerik giren A sitesi, nasıl benden üstte oluyor? Hani Google kelime sayısına takıyordu kafayı?

4- Reklam geliri sadece Google'dan mı elde edilir? Tüm sitelerin tek gelir kaynağı Google mı?

5- "Gecemi gündüzüme kattım, bu site için uğraştım, her gün 10 tane içerik yazdım, ama para kazanamadım, değil 3.000-TL, 30-TL kazanamadım, oysa tüm SEO ayarlarını yaptırmıştım" cümlesinde geçen SEO ayarları, gerçekten bir ayar mı? Yoksa SEO bir süreç mi?

Bütün sorularını numaralandırarak daha kolay cevap vermiş olacağım hadi başlayalım

1- Fazladan çalışarak bir noktaya kadar yeterli olacaktır fakat her geçen gün bu oran arttığı için ekibinizi büyütmeniz gerekecektir. ( bu 4 kişilik ekip çok düzenli bir yol haritasına sahip olmalı ve ondan dışarı çıkmamalıdır. )

2- SEO sadece backlink, tanıtım yazısı, link çıkışları değildir bundan önce olan iç SEO dediğimiz kavram olmazsa bunların hiçbir faydası olmayacaktır çok sağlam bir iç SEO süreci inşa etmeniz gerekmektedir. ( sonraki aşamada faydası olacaktır )

3- Google kelime sayısına takıyor diye ben bir şey demedim :) diyenler utansın Google en doğru içeriği en doğru şekilde kullanıcı aktarmanın çabasını veriyor 100 kelimelik bir içerik de görsel başına 10 kelime düşer sence bir kullanıcıya 10 kelimede neyi aktarabilirsin ?

4- Reklam geliri sadece google değil tabiki az önce de belirtiğim gibi siten ne kadar büyüp kurumsal oldukça bir marka değeri kazanacaktır. ve artık firmalar sana gelip benim reklamımı yap diyecektir bunun örneğini kadınlarklubu olarak vermiştim :)

5- SEO sitenin başlangıcından sonuna kadar süren bir site yönetim sürecidir. ( önceden böyle olmasada 2016 nın son çeyreğinden itibaren böyle bir şekil almıştır. )