Being adlı üyeden alıntı

Benim anlamadığım nokta şurası, bu şifreyi alıp ne yapacaklar ki? Zaten artık tüm bankalar iki adımda doğrulama sistemi kullanıyor. SMS şifresi gelmeden bu şifre ne işe yarayacak?

Aklıma bir tek buradaki bilgiler yardımıyla mobil müşteri hizmetlerinden telefon numarasını yenileme fikri geliyor. Bu sefer de zaten annenin kızlık soyadını soracaklar. Ha, ayrı bir sosyal mühendislik örneği sergileyip anne kızlık soyadını kolayca teyit edebilirler. Fakat bu adamlar şifresini aldıkları kişinin telefon numarasına bu kez nasıl erişecekler?

ozdenfurkan (kimse senin sorunu doğru anlamamış :D )


SefaCanDemir adlı üyeden alıntı

cwt Hayır anlamadınız internet hesaplarına erişim sağlarsalar dahi kart üzerindeki bilgilere erişemezler. Kaldı ki eriştiler (Erişeceklerini sanmıyorum internet şubesinde kart bilgilerini gösteren bir banka daha görmedim.) cliaweb arkadaşımızın dediği yöntem ile sms onayı alıp önce internet hesabını ele geçirdiler diyelim. Daha sonra bir alışveriş yaparken tekrar sms onayı isteyecektir bu onay mesajına erişmeleri imkansız.


Steam,aliexpress,googleadwords ve google ürünleri veya paypal üzerinden ödeme alan siteler gibi güvenilirliği dünyaca bilinen ve bankalar tarafından onaylanan sitelerden herhangi bir 3d güvenlik kodu istenmez yani telefonunuza sms gelmeden çekim yapılabilmektedir. Kartınız 3d çekim yapılamayan sitelere kapatsanız dahi bu işlem gerçekleşmektedir. Çok kolay bir şekilde steam üzerinden eşya veyahutta bakiye alıp satışını yapabilirler.

O nedenle 3d günvelik doğrulamasına pek güvenmeyin.