Makale yazmak için;
''Kural yok, bilmen gereken hiçbir şey yok, ilkokulda öğretilen kompozisyonun aynısı''
Cümlelerini kuranlar genelde kendi sitelerine yazar aldıkları zaman 10 yıllık yazara dahi ''şunu şöyle yapmalısın, bunu böyle yapmalısın'' diye akıl veren kesim oluyor. (Amacım kırmak değil edinilen tecrübeyi en net dil ile iletmek.)
Makale yazmak için gerekli olan ve makale yazımında dikkat edilmesi gerken şeyleri bir ara yazmak istedim 2 sayfayı geçince baktım sınırı yok yazmayı bıraktım.
Genel olarak belirli bir kurallar sana verilebilir ancak bu şekile makale yazmak öğrenilmez. Makale yazmayı öğrenmek bir süreç işidir bundan dolayı forumda iş veren ajanslar ile görüşmeni tavsiye ederim. Bir süre onlarla iş yaparken size yaptıkları yönlendirmeler daha iyi konuma gelmenizi sağlar.
Diğer yandan ajanstan çıkarak kendi işinizi almayı ve insanlarla uğraşmanın ne demek olduğunu görmeyi öğrenin. Bu durum yıllarca belirlediğiniz makale kurallarının her site sahibine göre farklılık gösterdiğini görmenizi sağlayacaktır.
Çoğu site sahibine katılarak pek çok yazarın kalitesiz yazılar yazdığına katılıyorum ancak o yazılarda dahi arka plandaki mimari yapı Google tarafından tüm kurallara uymanızı sağlıyor. Tabi ki ziyaretçinin okuyabilirliği de önemlidir.
Doğru anahtar kelime yerleşimi, maddelendirme ve ''H'' etiketlerinin kullanımı, editörlük yapacaksan giriş yaparken belirlediğin etiketler bunların hepsi maalesef bir gecede öğrenilmez.
Öğrenmeyi istemeni takdir ediyorum ancak makale yazarak bilgisayar satın almak için hızlı ve doğal olarak çok sayıda makale yazman gerekiyor. Zamanla verdiğin emeğin yeteri kadar karşılığı olmadığını görünce ya yazmayı bırakacaksın yada makale kaliteni düşüreceksin çünkü makale yazarlığına paraya ihtiyacı olan kişinin başlaması bu sonuçları doğuruyor.
Ben az iş alıp kaliteli tutmaya ve aldığım parayı da özel bir alanda kullanmaya özen gösterdiğim için yıllardır aynı kişiler ile çalışıyorum. İnternette gezerken kendi yazılarıma denk gelince sayfayı değiştirmek yerine bir kez daha okumak ve yorumları görmek güzel bir duygu oluyor.
Genelleyecek olursam:
1-) Forumdaki ajanslarda yazarlık yapmalısın
2-) Kendin iş alarak müşterilerin seni yönlendirmesini sağlamalısın
3-) İşi biraz öğrenmeye başladığında editörlük yaparak yazıların siteye nasıl girildiğini ve neler gerektiğini görmelisin.
Umarım istediklerini yaparsın makale yazarlığından ayda asgari ücret dahi kazanabilirsin.
İyi çalışmalar.