Saadet zinciri ve türevleriyle bir tutamayız çünkü onlarda "en yakının da dahil" insanları kandırarak para kazanılıyordu. En son katılan insan, başka kandıracak insan bulamayınca kazanamayacak tabiki. Burada durum farklı, sonucu kestirilemiyor. Kazanmak mı istiyorsun? Seni zora sokmayacak ve tatmin edecek belli bir miktardan vazgeç, al, bekle. Diyelim ki arttı, sat, çek, kazan. Amacına göre hareket edersin. Çok mantık ararsanız bence doymasını da bilmeniz gerekir. Doyarsanız da arttığı anda satar, kazanmış olursunuz, konu kapanır. Tekrar ekliyorum kesinlikle bir kesinliği yoktur, az sonra ne olacağı belli olmaz, tavsiye değildir.
Biraz araştırırsanız en çok Btc'ye sahip cüzdanda bile toplam Btc'nin %1'i yok. Yani bu tek başına al sat yapması değerleri oynatamıyorken,
Kaynak çok çok yüksek alım yapmadığınız sürece sizin almanız benim için bir şey ifade etmiyor. Ben "balonu kimse tek başına şişiremez, söndüremez"'e inanmak istiyorum. Bir de "ineceği anı bekleyen alıcılar" var. Yani bazılarının da kazanç tarzı bu al, sat.
Bu bahsettiğimiz olayda bir yerden sonra aklımın almadığı, üzerine çok düşemediğim bir teknoloji var kabul ediyorum ama anlamaya, denemeye çalışıyorum. Önceki sayfada bahsettiğim gibi altın vs değerli şeyler bile daha fazla rezerv bulunur ya da türevleri üretilince/bulununca insanlar o yeni değerli şeye yönlenir ve altınlarını satar, değeri düşer. Yani benim gözümde birçok şeyin kesinliği yok.
Değerli olan neyin varsa düşmeye başladığında amacın daha az zararla kapatmaksa sen de satarsın. Uzun vadede artar kazanırım diye düşünür "risk" alırsan alır, artmasını beklersin.
vs vs.