-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
web design ve yazılım
-
-
Ad Soyad
N** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bilgi için teşekkürler hocam bu yöntemi deneyeceğim. Kullandığım yöntem şu şekilde açıklamaya çalışayım. Kullanıcı divi draggable ile koumlandırdığında stop function elementin top left değerlerini px cinsinden alıyor. Yani atıyorum 100px soldan 50 px üstten gibi. Ama tabi ekran boyutu değişince o 100 ve 50 pixel farklı yerlerde olduğu için konumlama farklı oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
web design ve yazılım
-
-
Ad Soyad
N** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
evet viewport ile yapmayıda denedim aslında ama yine eklenen divler arasındaki mesafeler ve konumlar her cihazda aynı yerde çıkmadı maalesef. Ya ben yanlış bişey yaptım yada yöntem benim ihtiyacımı karşılamıyor. Nasıl yapacağımı bi türlü çözemedim günlerdir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web master
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Konumlarını px değilde yüzde olarak saklarsan sorunu çözelirsin gibi.örneğin obje x 100px.kapsayıcı alanın genişliğide 1000px diyelim.leftine 10% verirsen gene aynı yerde olacak.kapsayıcı ufalınca,objenin konumuda buna göre azalacaktır.
Px yüzdeye çevirmek için
(Obje konumu / kapsayıcı objenin genişliği)*100
Şeklinde yapabilirsin.
www.ustaderslik.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
web design ve yazılım
-
-
Ad Soyad
N** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
hocam teşekkürler bilgi için. Yüzde ile daha önce denedim ancak kapsayıcı olarak px değilde yüzde kullanıyorum. Yani sınır sayfanın çözünürlüğü oluyo haliyle. O yüzden yüzde vermek işimi görmedi denemelerimde. Sayfa boyutu değiştiğinde divler üst üste binmeye falan başladı.