Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Hukuki olarak onlar haklılar. Dava açarlarsa gereken yapılır. Yani çocuk oyunu değil bu kapıda ödeme ile defalarca kez ben de alisveris yaptim 1 kez dahi problem cikmadi. Onay verdiginiz bir alisverisi almiyorsaniz kargo ucretini ödemeniz mecburidir. Bu bir kuraldir ve siz buna uymamissiniz.


Öğrenci arkadaş hangi kural ve neyi biliyorsun merak ettim ? Bilmeden neden sallama yapıyorsun ? 5 yıldır e ticaret yöneticiliği yapıyorum ve konu sahibine belirtmek isterim böyle bir hak ya da süreç yok.

Ürünü almama hakkınız mevcut hiç bir şekilde de sizi dava edemezler. Hatta size böyle konuştularsa ben sizi şikayet edeceğim diyebilir ve tüketici mahkemesine gidebilirsiniz.

Ancak belirtmek isterim ki ;

Ahlaki olarak yaptığınız doğru olmamaktadır. Yönettiğim firmalarda da bu şekilde emin olun yüzlerce kabul edilmeyen kargo geliyor.

GÜnlük 50 kargo çıkıyorsa kapıda ödemeli olarak 5-10 tanesi kesin kabul edilmiyor. Müşteri 2 yerden sipariş veriyor hangisi erken gelirse onu alıp diğerini kabul etmiyor.

Bu yapılanlar büyük terbiyesizlik , satıcı firma üründen kar etmeden en az 12 TL ve zaman kaybı yaşıyor.

Lütfen hakka geçmemek için bu tür işlemlere dikkat ediniz.

NOT : Tekrar belirtiyorum yasal olarak hiç bir suçu bulunmamaktadır. Yasa tüketicinin yanında ürünü kabul etmeme hakkınız var.