Başarılarının devamını en içten dileklerimle dilerim. Sizler gibi gençlerimizle gurur duyuyoruz.

Size söylediğim gibi kesinlikle katılıyorum emin olun en büyük sorunu bizlerde yaşıyoruz . Aylık hesaplamalarla ortalama 1.000 TL üzeri kabul edilmeyen kargo ücretinden dolayı boşa ödeniyor.Ancak e-ticaretin artıları olduğu kadar eksileri de tabi ki oluyor. Sizin söylediğiniz gibi zorlama yapılsa kimse kapıda ödeme olarak ürünü istemez. Maalesef insanlarımızdan 40 yaş üzeri olan kullanıcılarımızın %60 ından fazlası kapıda ödemeyle ürünleri alıyor. Haberlerde verilen yok hıyar çıktı yok salatalık çıktı saçma haberlerinden dolayı halkımız korkuyor. 10 liralık malı 3 e aldığını sanan kullanıcıların yaşadıkları mağdur durumlardan dolayı e-ticarete olan yaklaşım azalmaması için kapıda ödeme seçeneği çok büyük bir artı bizler için.

Emin olun ben bu konuyu en az 5 aylık bir süreçte raporlarla kontrol ettim ve araştırdım. Kapıda ödeme seçeneklerini pasif etmeyi bile düşünüyorduk bu yaşanılan sorunlardan dolayı ancak getiri ve götürüye baktığımızda doğru bir fikir olarak görülmüyor. Sipariş hacimlerinin %40 dan fazlası kapıda ödeme.

ek olarak en sonda ki söylediğiniz firmaların dava açacağız lafından dolayı siz şikayetçi olamazsınız.Onlar kargoyu geri almak zorundalar isterlerse almasınlar sizin için hiç bir problem yok. Kargocuya parayı ödemediğiniz de kargocu ürünü direkt olarak kargo dağıtım şubesine getiriyor ve şubeden de satıcıya bilgi veriliyor. Kargo şubesi parasını satıcıdan tahsis eder isterse ürünü geri almasın burada müşteri ya da kargo firması zarar etmez.

Firma yasalarda var olmayan sebeplerden dolayı tüketiciye dava açamaz , hadi diyelim ki canı sıkılıyor ve uğraşacak yer arıyor . Dava size gelmeden tüketici kanunları gereğince takipsizlik uygulanır .




Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Hocam benim öğrencilik yanında meslek olarak kabul edilebilecek 3 4 farklı alanda çalışıyorum. Yani sadece okumuyorum. Ek olarak meslek ve kariyer bazında insana hitap etmek vs.. tarzım değil. Söyle diyeyim Türkiyenin en iyi ünilerinden birinden yakın zamanda yurtdışındaki bir üniye burslu olarak geciş yapacağım neyse Benim şahsi kanaatim böyle bir şey yapılmasının hiçbir etik yönü olmadıği yönünde. Hatta e ticaret firmam olsa bizzat bunun için bir kanun çikarılsın diye başvururdum. Yani ürünu beğenmeyip gönderebilirsin falan da param çıkışmadı falan nedir ya. Neyse bunlar bir yana

O zaman bu şekilde yaptırım yapacağız diye bir ifade belirten sitelere dava açsa tüketiciler herhangi bir yaptırımı olur mu? Sizin söyleminize göre yaptıkları yasalara aykırı o zaman?