özellikle Ripple(XRP) ve IOTA üzerinde çokça durulmakta ve konuşulmakta.
Ripple' şöyle bir baktığımızda bankaların karı düşünülüp ortaya çıkmış bir ürün. Maliyeti düşürmek ve zaman kazandırma dışında bir katkısı yok. Blockchain tercih etmediler çünkü maliyetli geldi coin olarak. Kapitalist düzen bu minimum gider maximum kazanç sağlamaya çalışır adamlarda haklı :)
Bu coinden 50 tl lik alım yaptım. ancak 20 gün hiçbir şekilde kıpırdamazsa dahada yükselmez o yüzden ufak yatırım yaptım geçtim.
https://www.reddit.com/r/CryptoCurrency/comments/6z1sxp/just_dumped_all_my_iotas/
Tüm coinlerin paritesi BTC ye bağlı, şuan yapılacak yatırımlarıda sanki bitcoin alıyomuş gibi yapmanız gerekiyor.
Piyasada şuan hali hazırda artan bir BTC bulunuyorken diğer tüm altcoinlerde çok fazla risk var paranız bir anda çöp olabilir.
BTC ye karşı güçlü ve dimdik duran coinler dışında(ETH, Lite, XMR) yatırım yaparken yüksek ücretlerde coin alımı kesinlikle yapılmaması taraftarıyım.
Ayrıca yatırım yapan tüm arkadaşların coinlerini kendi bilgisayarlarında bir cüzdanda tutmalarını şiddetle öneririm. Yoksa kaybeden siz olursunuz.
dipnot: IOTA al bekle değil bir vurgun yapmalık coindir. Al sat ile yolunu bulmaya çalışırsın.