-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Wordpress her resim yüklediğimizde özellikle birde tema da özel resim boyutlandırması yapıyorsa bir resimde 3'er 5'er 10'ar tane oluşuyor. İyi hadi oluşsun. Oda gereksiz disk boyutu ya neyse.
Pagespeed üzerinden baktığımda resimler optimizasyon gerçekleştirilmemiştir diyor. WP-smush eklentisi ile optimize et diyorum fakat yeterli olmuyor.
Çözüm olarak ne önerebilirsiniz başka bir eklenti veya başka bir yöntem ? Çünkü içerik gereği resim sayısı fazla ve gereksiz derecede puan düşürüp trafik yiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
I** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
reSmush.it kullanmanızı öneririm.
cooper
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Müh. öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Tema fonksiyonlarında gereksiz boyut oluşturan parametreler silinip görseller en baştan beri optimize edilebilir. Aynı şekilde site tasarımında farklı görsel boyutlarını minimuma indirmek faydalı olacaktır.
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Gereksiz dediğiniz şey sitenin performansını artırmak için var olan bir özellik. 1000x500 piksellik bir resmi küçük bir alanda kullanmak için css kodları yazılır ve resim görünüşte küçük olarak gösterilir. Fakat bu site performansını düşürür. Oysa add_image_size fonksiyonu ile küçük alanlar için küçük, büyük alanlar için de büyük resimler oluşturularak performans artışı sağlanır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
bilimokur adlı üyeden alıntı
Gereksiz dediğiniz şey sitenin performansını artırmak için var olan bir özellik. 1000x500 piksellik bir resmi küçük bir alanda kullanmak için css kodları yazılır ve resim görünüşte küçük olarak gösterilir. Fakat bu site performansını düşürür. Oysa add_image_size fonksiyonu ile küçük alanlar için küçük, büyük alanlar için de büyük resimler oluşturularak performans artışı sağlanır.
Beni anlamamışsınız, wordpress'in ayarladığı boyutları temam kullanmıyor. Temamın kullandığı resim boyutları özel ve ayarlı, fonksiyon kodlarıda ioncube ile şifreli. Wordpress'in oluşturduğu resimler hiç kullanılmıyor yani gereksiz fazladan resim türetiyor benim için.
cooper adlı üyeden alıntı
Tema fonksiyonlarında gereksiz boyut oluşturan parametreler silinip görseller en baştan beri optimize edilebilir. Aynı şekilde site tasarımında farklı görsel boyutlarını minimuma indirmek faydalı olacaktır.
Malesef eklenti bende hata vermekte. "An error occured when contacting webservice. Please try again later." tarzı bir hata veriyor optimize etmiyor.
Şöyle bir ekleme yapayım, resimlerin hepsi optimize oluyor fakat 40x40 gibi ufak resimler optimize olmuyor fakat Google amcamız illa olacak diyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Malesef hocam, 40x40 gibi boyuttaki resimlere dokunmuyor. Wordpress'in oluşturduğu tüm resimleri hiç bir eklenti yapmıyor, illa el ile tek tek yap diyor. Kanser etti.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Malesef hosting kullanıyorum. En azından resimler 40x40 olduğu için boyutları baya küçük çok sorun olmuyor gibi geldi. Tiny kullanıyorum genel olarak büyük resimleri optimize ediyor bir süre böyle devam ettireceğim.