1- Başlangıçta hiç bir faydası olmayacaktır, bankalar sizin şahıs şirketi olmanızı bir + olarak görmeyecektir ama uzun vadede çok faydası olacaktır, muhasebenizden aylık ve yıllık beyanlarınızı isteyip kestiğiniz ve aldığınız faturalara istinaden size uygun oranda ve daha kolay kredi çıkaracaklardır.
2- Benim muhasebecim tanıdıktı, şahıs şirketi kurmak için 1000 TL ye mal oldu ortalama sizde o fiyata tutar.(Bu kısmı altta açıklayacağım)
3- Bu imkanlardan faydalanmanız çok zor belirli şartları taşımanız lazım işte kırsal kesimde olmanız lazım, atıyorum belirli bir sektörde hizmet vermeniz eleman sayınız olması lazım vss, ama tam detaylı bilgiyi size muhasebeciniz verecektir. Bizde sorduk ama imkansız gibi bir şey.
4- Ticaret yapmanız için herhangi bir odaya kayıt yaptırmanıza gerek yok eğer internetten satış veya sadece internet üzerinden fatura kesmek istiyorsanız eğer, fakat bazı platformlar sizden İTO(İstanbul Ticaret Odası)kaydı ister ama oralarda çok gerekli değil bence kayıt olduğunuzda odaya belirli bir miktar ödeme yapıyorsunuz fakat pek bir +sı yok bence ben kayıtlı değilim. Ama eğer kayıtlı olursanız ilerleyen zamanlarda faydası olur mesela odalarda bankalar gibi çok uygun fiyata üyelerine kredi veriyor ama hemen değil belli bir süre geçirmeniz gerekiyor.
5- (Buraya yazacak bir şey bulamadım tek tavsiyem askere git askerliğini tamamla ondan sonra emin adımlarla yoluna devam et fakat param var askere gitmem bedelli yaparım dersen en iyisi derim)
Şimdi ben kendi adıma geçmişe dönelik bir şirket kurdum mecburen fakat bunu ne muhasebeciye nede herhangi bir şahıstan destek aldım sadece bulunduğum vergi dairesine gittim BASİT USULDE VERGİ MÜKELLEFİ olmak istiyorum diye söylediğinizde size çok faydası oluyor size tavsiyem bunu araştırın.
Bunu iyice araştırın ki boş yere bir çok şeye vergi vermeyin.