LTD de olsa giderler hemen hemen aynı diye düşünüyorum. Sadece kuruluşta farklı masrafları oluyor sanırım.
Hayır LTD olman ilk etapta sana çok masraf çıkaracaktır en basiti şu anda en düşük muhasebeci ücreti 150 TL LTD olduğunda x3 olacaktır ortalama buda ek maliyet hiç iş yapmadan 1 kira giderin olacak.
Bayro öncelikle açıklama için teşekkür ederim. Son bahsettiğiniz konuyu araştıracağım. Askerlik konusu için ise şu an mecburen bekliyorum. 3. konu için şirketi kız kardeşim açacağı için bayan girişimci olması da artı bir etken olacaktır diye düşünüyorum. Bu konuyu da araştırmaya devam edeceğim. Ama bu kadar zorlaştırılması da çok saçma. Hiç yapılmasın daha iyi :/
Evet şu zamanda şuan ki ülke şartlarında iş yeri açıp vergi vermenin hiç bir anlamı yok aklı olan insan mecbur kalmadığı sürece iş yeri açmaz.
Her üç ayda bir stopaj ücreti, VALLA devlet benden kat kat kazanıyor ben aylık 10000 kazanıyorsam neredeyse yarısını devlet elimden çekip alıyor.
Adamlar benden tabela parası alıyor, dükkanın önünü temizleme parasına kadar alıyor adı da çevreyi kirletme parası :) bende inatlarına içerde çekirdek yiyorum gidip kaldırıma döküyorum bazen sinir oluyorum.
Bak kız kardeşinin adına açacaksan git hemen bir KOSGEB den 2 haftalık eğitim alsın, sende git yazıl 2 hafta sonun gider ama inan çok faydalı olur, hele ki iş yerini açmadan önce gidersen varya çok şey kafanda oturmuş şekillenmiş olur. En ufak bir soru işareti kalmaz kafanda.
Şimdiden Rabbim hakkında hayırlısını versin.