Hermes şu bir gerçek, hangi alanda iyi olursak olalım, ülke olarak teknoloji alanında iyi değiliz. İyi olduğunu söyleyen arkadaşlar olabilir. Ama dünya klasmanına bakıldığında, gerçekten çok gerilerdeyiz.
Daha geçenlerde, bir konu açmıştım. Kripto para ile ilgili. 1,5 senedir bu konu üzerinde araştırmalar yaptığımı, yazılımsal olarak bir ekip kurulması halinde a-z bu ekibi yönlendirebileceğimi ve benim de yazılıma dahil olacağımı ancak bunun için finans sıkıntısı çektiğimi söylemiştim. Aynı başlığı yurt dışında açsaydım eğer, ilgilenen olurdu. Ancak burada aldığım cevaplar genelde finans bulamayacağım yönünde oldu. Doğru mu? Doğru. Türkiye'de genelde proje'ye değil, hemen para getirsin anlayışı var. Bahsettiğim proje uzun vadeli olacağından, kimse yanaşmak istemiyor.
Verdiğim sadece 1 örnekti. Aynı başlık altında da bir arkadaşımız Tübitak'ta yapay zeka üzerine hazırlıklarını tamamladıktan sonra yaptıkları sunumda saçma bir sebepten dolayı ret yedikleri yönünde oldu.

Bana kalırsa, teknolojik olarak ilerlememiz gerek. Atı alan Üsküdar'ı geçti, biz hala milletin yaptığı şeyden vergi alma derdindeyiz...