kemboo adlı üyeden alıntı

ben bu ülkede 4300 lira maaş alıyorum. 4300 liradan vergi ssk zart zurt derken bana 2300 lira geliyor. ondanda mal alırken kdv, ötv zart zurt derken cebime kalan ham para 1300 tl. Afedersiniz de devlet resmen benle yiyor içiyor sonra da hesabı ödemeden basıp gidiyor. Böyle adaletsizlik böyle haksızlık olmaz. Yav bir ülkede huzur ve güven ortamını sağlayan şey adalettir. Gelir adaleti, vergi adaleti, güven adaleti, sosyal adaletler, izin hakları vs. liste uzar. Ama ben bu kadar fedakarlık yaparken sen böyle sineğin yağını bile hesaplar bir hale gelir bir yandan da har vurup harman savurarak keyfine göre devlet kademesinde yaşarsan ben hakkımı helal etmem. Mecliste olan hiç bir partiye hakkımı helal etmem.

Ha bu arada ömrümde ne bitcoin aldım ne litecoin sattım. Vergisi alınsın alınmasın demem gelirin olan şeyin ülkede vergisi olur eyvallah. Ama bir yerde de nefes aldırın artık be.


Güzel söylemişssin ,katılıyorum , verginin bir sınırı ,bir oluru olmalı ,Ülkemizde en kolay yol vergi koymak,üretmek,türetmek .Ürünün kendisinden daha fazla vergi alınan mallar var ,hatta verginin vergisi veriliyor . Bu iş ne akla, ne de mantığa uygun değil .