teknoburgers adlı üyeden alıntı

Hocam ben bu işin derinlerini merak ediyorum. Onlarca eklenti, makale var iken SEOcular bunlardan farklı ve fazla olarak neler yapıyor?

İşte hocam asıl sorulması gereken soruda bu zaten. Açık konuşmak gerekirse bende seo ile ilgileniyorum. Şimdi bir çok web master seo nedir nasıl yapılır vb. tarzı sorulara kendince cevaplar verebilir.

Fakat ''GERÇEK'' seo'cuların yaptıkları nedir bir kaç maddede sıralayayım.

Şimdi gerçek seocu

1 - Doğru yapıldığı düşünülen bir şeyin aslında yanlış yapıldığını ve nasıl yapılacağını bilip uygulayan kişidir.

2 - Piyasadaki freewaree yazılımlardan farklı olarak piyasadaki ücretli ve yüksek tutarlı optimizasyon yazılımlarını kullanan kişilerdir.

3 - Eklentisi şusu busu vardır tamam ama şurada 100 webmaster'den emin ol ama emin ol 60 tanesi o eklentiyi kurar ve kurup siteden çıkar. Hangi webmaster bir müşterisiyle aman dur şunu da yapayım bunu da yapayım diye uğraşır ki ? Birde müşteri kafa ütüleyen cinstense konu tamamen kapanır. İşte burada'da seocu işe girer ve o kurulan eklentileri amacına göre düzenler veya dizayn eder.

4 - Seocu aynı zamanda backlink sahibidir. Kendisinde güzel ve kaliteli backlinker olmadığı taktirde yapılacak hiç bir çalışmanın işe yaramayacağını bildiğinden kendisine özgü backlinkleri bulunmakta ve bunları kullanmaktadır.

5 - Aslında seocunun yaptığı şey webmasterin arkasını toplamaktır bir nevi :) Yıka döküle tırmalanıp kamçılayarak yapılan bir web siteyi harabe şekilden çıkarıp güvenlikli , doğal gazlı elit bir yapıya dönüştürmektir bir nevi :) Seo'cu dış görünüş ile ilgilenmez onun için iç görünüş daha önemlidir :)

ve bunun gibi bir kaç iş yapıyoruz işte :)