Merhaba hocam,

Aktif olarak bir ajans'da SEO - SEM işlerini yürütüyorum ;

Öncelikle elimize bir iş geldiğinde hoo ben bunu atar tutar keser biçerim dercesine atlamıyoruz çalışma yapılacak site ne kadar temiz ya da çöplük olmuşsa bile ne kadar iyileştirilebilir kelimelerde ki rekabet ne durumdadır, kelimeler ne kadar siteyi kapsıyor kimlerle rakip olunacak bunları araştırıp ona göre dönüş yapıyorum ve fiyat belirliyoruz. Bu işlemden sonra ;

- Site hızını arttırmak için fazla görsel var ise görselleri optimize ediyorum
- Meta taglarını düzenliyorum kırık linkleri temizliyorum
- En doğru metaları yerleştirdikden sonra sitemap & robots.txt düzenlemeleri yapıyorum
- Site'nin mobil tarafında daha hızlı çalışması için bazı eklentiler kullanıyorum
- vs vs. İç seo 'da site tamamen başarılı veya başarıya yakın hale geldimi bırakıyorum açıkcası
- Dış seo'ya gelince 150 ' adet edu link yazılımım var kendim yazdım.
- 900+ Moz link alabileceğim yazılımım mevcut yine ben yazdım.
- Yorum onaylı DA/PA olarak yüksek Türkiye'nin en iyi bloglarına yorum yollayan yazılımım'da mevcut
- Whois backlink sağlayıcıları var free kullanıyorsan haftada bir uğrar çıkarsın onun içinde kendi platformum mevcut
- Sosyal medya imlemeleri yapıyorum haftanın üç gününü buna ayırıyorum
- Kendi bloglarım var bu bloglara yazdığım bir özgün makaleyi 10-20-50 özgün makale yapabilecek yazılımım var bununla otomatik paylaşım yaptırıyorum.
- Rakiplerin backlink aldığı yerleri araştırıp faydalı görürsem çöküyorum.
- Google Schema & Google Merchant Center 'ı eğer ki bir e-ticaret ise düzenliyor eğitimini veriyorum.
- Adwords yönetimi yapıyorum ( Bütçeleme vs.)

Bunların dışında tanıtım yazısı alabileceğim kendime ait yerler malesef ki yok tanıtım yazısı satın alıyorum bazen'de konuk yazar olarak katıldığım yerlere tanıtım yazısı atabiliyorum ama bu işler çok kısa sürede bitiyor patronun gözünde ben hep yatıyorum aklı olan seo'cu olmaz çünkü yaptığı iş çok basite indirgeniyor aslında haklılarda fakat herşey ortadayken yapmaya erindikleri işi biz yapıyorum aldığımız para zorlarına gidiyor olabilir eğer ki meslek olarak düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye etmiyorum böyle bir düşünceniz var ise dijital pazarlama uzmanı olarak kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.