Değerli arkadaşlar bir tecrübeniz mi varda bu şekilde bir şey olmaz deyip yorum yapıyorsunuz?
Bakın görün eğer arkadaşın bir suçu yoksa Şantaj ve marka tecavüzünden 5 yıl hükmün geri bırakılması cezası alacaktır.
Eğer daha önce ceza işlemiş veya bir suçu varsa bu hem hapis hemde para cezasına dönecektir üstelik tüm avukatlık ücretleri herşey bu arkadaşa yüklenecek.
Şimdi sen ilk olarak benim tavsiyem git adamlar ile konuş deki kusura bakmayın ben yanlış yaptım alın alan adı da sizin olsun site de sizin olsun ben bir yanlışlık yaptım amacım evde 3 -5 kuruş para kazanmaktı özür dilerim de ne yap ne et vazgeçir.
Tecrübe ile sabittir bir şey olmaz diyenlere kulak asma yarın mahkemede apışıp kalırsın dediklerimi yap zaten gördüğüm kadarıyla adamlar haktan hukuktan anlıyor ki sana HAKLI olarak dava açmış şikayetçi olmuşlar.
Git konuş adamlarla....
Bakın görün eğer arkadaşın bir suçu yoksa Şantaj ve marka tecavüzünden 5 yıl hükmün geri bırakılması cezası alacaktır.
Eğer daha önce ceza işlemiş veya bir suçu varsa bu hem hapis hemde para cezasına dönecektir üstelik tüm avukatlık ücretleri herşey bu arkadaşa yüklenecek.
Şimdi sen ilk olarak benim tavsiyem git adamlar ile konuş deki kusura bakmayın ben yanlış yaptım alın alan adı da sizin olsun site de sizin olsun ben bir yanlışlık yaptım amacım evde 3 -5 kuruş para kazanmaktı özür dilerim de ne yap ne et vazgeçir.
Tecrübe ile sabittir bir şey olmaz diyenlere kulak asma yarın mahkemede apışıp kalırsın dediklerimi yap zaten gördüğüm kadarıyla adamlar haktan hukuktan anlıyor ki sana HAKLI olarak dava açmış şikayetçi olmuşlar.
Git konuş adamlarla....
Onlarca tecrübem var. LC Waikiki, FLO, belediye başkan isimleri, oyuncu isimleri de buna dahildir. Hiç bir şey olmaz aksine olayı haksız yere adli mercilere taşıyan bu andavallara karşı inadına o domainlerin içine eğlence blogu kurmuşluğum dahi var. Dava açanların ifadelerine bile gitmedim zira savcılık kovuşturmaya yer yoktur dedi direkt.
Domain ticaretinin marka tesciliyle uzaktan yakında alakası yoktur. Marka şayet aynı segmentte ticaret yapıp aynı marka adıyla site açan kişi hakkında dava açma hakkına sahiptir. Ayrı segmentlerde bile bu geçerli değildir. Örneğin: gulluoglu.com diye domain aldım ve gıda segmentinde değil Isprata'da gül ticaretinde iş yapan bir firmayım. Güllüoğlu markası bu konuda bırak bana dava açıp haklı bulunmayı yasa gereği adliyenin yanından geçmeye hakkı yoktur. Şayet bende gıda sektöründe aynı segmentte marka tescili yaptırıp tüketiciyi yanıltıcı yönelime gidersem o zaman markanın şikayet hakkı doğar. Bunun dışında ancak Paris Marka Sözleşmesi dahilindeki dünyaya mal olmuş markalarda (Coca-Cola, Mercedes vb.) mükerrer hak talebi ile dava açılabilinir.
Yanlış yapan satıcı değil, gereksiz yere devleti meşgul eden ve satıcıyı zora sokan o markadır. Özür dileyip biz bilişim konusunda cahiliz, bu konulara Tuzla'dan Beylikdüzü'ne, Edirne'den Ardahan'a dek uzağız bizi affet diyecek olanlarda onlardır.