Püf Noktası: Google’a göre tüm ücretli linkler (paid links) google webmaster kurallarına aykırı değil. Google, bunun bir ticaret olduğunu kabul ediyor. Google webdeki “reklamların” ekonominin bir parçası olduğunu ancak, link alış verişindeki amacın reklam değil de pagerank arttırmak olduğunu tespit edersem müeyyideler uygularım demekte. Yani bir siteye reklam verebilir veya sitenize reklam alabilirsiniz. Reklam amaçlı olarak sitenizde link de satabilirsiniz. Ancak bunun Pagerankı etkilemeyecek bir husus olduğunu ispat etmek şartıyla. Nasıl mı?
Link takas veya link satışı olmadığını ispat için 2 yol öneriyor Google :
1- Link tagı olan taglarının arasına rel=”nofollow” kodunu ekleyerek: Bu, linki takip etme, yani bu linki link olarak algılama demek. Bu kodu gören google ve diğer arama motorları linki takip etmez ve dolayısıyla pagerank hesabına katmaz. (Ben de nofollow kullaniyorum)
2- Sitenize aldığınız linkleri bir başka sayfanıza yönlendirin ve bu sayfa da robots.txt dosyası ile arama motorlarına bloklanmış olsun: Bu seçenekte de linkleri google tarafından metatagları arasında index, follow tagı olmayan ve robots.txt dosyası tarafından google’a “bu sayfayı kaale alma” şeklindeki engellemesi bulunması gerekiyor.
Hocam bunlari araştirdim baya ben. Her şeyi usulune göre yapıyorum :) usulune göre yapmayanlar, dofollow link veriyorum diye övünenler düsünsün