Sevgili emrshn Dostum hiç bir şey olmaz diyorum içini ferah tut. Hakim karşısına falanda çıkmazsın. Hakim karşısına çıkman için savcının kovuşturmaya gerek görmesi ve yasada böyle bir suç varsa buna istinaden iddianame hazırlayarak mahkeme sürecini başlatması lazım. Böyle bir konuda savcılık kovuşturma falan açmaz ve iddianameye gerek görmez çünkü ortada suç yok. Sen pazardaki bir markayı bir mağazada görüp "Aa ne kadar pahalı!" diyebilir misin? Ya da takım elbise satan iki firmanın ceket fiyatları birbirinden tamamen farklıyken "Ama orası şu kadara satıyor." diyebilir misin? Kalite, marka gücü, ticaret hacmi, segment farkı vs. bir çok etken vardır. Aynı şekilde domain ticareti de serbest sektördür. İster 1TL'den satarsın ister 1K'dan ister 1M'den. Savcıya ifadeye vermeye gittiğinde ben webmasterım arama hacmi yüksek domainleri alırım ve satarım demen dahi yeterlidir.

ICANN yasalarında alan adı tahkim usulu vardır. Bir avukata ait, tam senin konunu anlatan bir blog yazısı buldum. https://www.serhatkoc.com/82/ Burada alenen görüleceği üzere

"Icann Tahkim Usulü

“Domain Grabbing” ya da “Cybersquatting” olarak adlandırılan domain tescilinde bulunan kişinin, bir başkasına ait marka, isim veya ticaret ünvanı, işletme adı vb. ibarelerin tescili sonucunda ileride gerçek hak sahibine çok yüklü meblağlar karşılığında satmak amacıyla, ilgili alan adını kendi adına tescilini sağlamasıdır. Kendi alan adını tescil ettirmeyi ihmal eden bu tür kuruluşların ellerinde iki seçenek vardır: ya istenilen meblağı ödeyip alan adlarına kavuşacaklar ya da hukuki yollara başvuracaklardır.

Bu hususta Icann’in sunduğu çözüm yolu olan tahkim usulünde, cins ve meslek isimlerinin alan adı olarak tescili halinde, bu isim tanınmış bir marka olmadıkça, bu cins veya meslek ismini marka veya işletme adı, ticaret unvanı olarak kullanan işletme, alan adını tescil ettirene karşı hukuki korumadan yoksun bırakılmıştır.
Bu konudaki bir karar için bkz. http://arbiter. wipo.int/domains/decisions/html/2000/d2000-0407.html(cityutilities.com). Bu noktada en azından, alan adını tescil ettirenin, bu alan adı altında ticari faaliyette bulunup bulunmadığı ayrımının yapılması daha uygun olurdu. Eğer bir cins veya meslek ismini alan adı olarak tescil ettiren, bu alan adı altında herhangi bir faaliyette bulunmayıp sırf bu alan adını ilgilenenlere satmayı amaçlıyorsa bu halde dahi ICANN tahkim usulü uygulanabilmelidir."


Açıkça burada uluslarası kural belirtiliyor. Avukatın bunların Türkçe metinlerini savcıya versin. Şikayet düştükten sonrada kişilik haklarına saldırıdan hemen manevi tazminat davası aç.