-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Php developer
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba wmaraci forum ailesi,
Ben 5 6 senedir sürekli hiç kodlara dikkat etmeden site yapıp bozuyorum hiç içimde şöyle gelip php html java öğreneyim hevesi olmamıştı. Ancak son 1 haftadır nedenini bilmediğim şekilde resmen php'ye hayran kalmaya başladım ve içimde çok delice bir php öğrenme hevesi var 1 haftadır her gün sürekli makaleler okuyorum yapmaya çalışıyorum uğraşıyorum v.s tüm insanlar nasıl öğrendi nereden başladı v.s gibi ancak çok takıldığım noktalar var sorsam yardımcı olabilecek kimse var mı ? Artık araştırmaktan ne yapacağımı şaşırdım. Video izleyip duruyorum.
1. ) Ben php öğrenmeye 0 dan bot yazarak başlamaya çalışıyorum 4 gündür de gece gündüz bot nasıl yazılır araştırıyorum verileri çekiyorum v.s ama bir çok yerde takılıyorum sizce bot yazmaya başlayarak doğru mu yapıyorum ? Siz ilk php öğrenirken nereden başladınız ?
2) Php kaynak olarak ilk yaptığınız proje neydi ?
3.) Ne kadar zaman için php yi gerçekten kavramaya başladınız . ?
4.) Php öğrenmek için günde kaç saat vaktinizi harcadınız ?
5) Bilidiğiniz en iyi kaynaklar neler ?
6 ) Sizi bu dili öğrenmeye iten neydi ve şuan hangi dilleri yazabiliyorsunuz ?
7) Kafamda kodlar canlanmaya başladı ama virgüller olsun . noktalar olsun çok başka anlamlarda başka yerlerde kullanılıyor bunu zaman geçtikte kavrayacağım değil mi ?
Bu konuda yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
php nin kaynağı php.net dolayısı ile en iyi bilgi burada, artık çoğu bölüm de türkçeleşmeye başladı. Php yi bir dil yani ingilizce, fransızca gibi düşün bu şekilde temelden başlamalısın bol bol alıştırma yapmalısın ve en önemliside azimli ve sabırlı olmalısın bu işler aceleye gelmez. Yoksa iki gün sonra sıkılır bir kwnara bırakırsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Php developer
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Teşekkür ediyorum bu yazdığın siteyi kenara kaydettim iyice inceledikten sonra başlayacağım hemen :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
web design ve yazılım
-
-
Ad Soyad
N** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam selamlar, öncelikle bu yola çıkmayı kafana koyduğun için tebrik ediyorum. Sorularına cevap vermeden önce aklıma söylediğin bişey takıldı. 5 - 6 senedir kodlara dikkat etmeden nasıl site yapıp bozuyosun? Yani en azından 5 - 6 yıl içinde kodlara bi aşinalık kazanmış olman lazım ister istemez. Temel olarak neyin ne işe yaradığını öğrenmiş olman lazım ki bozduktan sonra yapabilesin. Öbür türlü sadece bozma kısmında kalman lazım. Yanlış anlama aşağılamak falan için söylemiyorum sadece aklıma takıldı kendi geçmişime baktığımda.
Gelelim sorularının cevaplarına; Öncelikle şunu iyi bilmelisin. Öğrenmenin sınırı yok. Ben yaklaşık 15 yıldır bu işlerle ilgileniyorum ve sürekli öğrenmeye devam ediyorum. Eminim bu herkes için böyledir.
1 - yapacağın en büyük yanlış bir programlama dilini bir proje ile öğrenmeye başlamaktır. Projeyi bazı şeyleri öğrendikten sonra öğrendiklerini pekiştirmek için yapmanı tavsiye ederim. Bunun için öncelikle php de neyin ne olduğunu öğrenmen gerekli. Bundan sonra kendi kendine projeler geliştirerek o proje için ihtiyacın olan şeyleri öğrendiklerinle harmanlayıp kodlamalısın.
2 - Ben php'yi öğrenmeye başladıktan bir süre sonra ufak tefek web siteleri yapmıştım. Bu denemelerden sonra bir okul tarafından test projesi gelmişti onunla devam etmiştim.
3 - Bunun için tam bir zaman vermek çok zor çünkü daha öncede dediğim gibi proje anında yeni şeylerde öğrenmeye devam ediyosun. Ama mantığını kavramak çok uzun zaman almaz diye düşünüyorum.
4 - Bu tamamen sana bağlı. Ben bu işi yapmak istediğim için günün çoğunluğunu bilgisayar başında geçirirdim. Okuyup araştırıp uygulamaya çalışırdım. Sen kendinde ne kadar enerji buluyorsan o kadar çalışmalısın. Çünkü fazlası verimsizlik getirir ve o dakikadan sonra öğrenemezsin o gün için.
5 - Arkadaşların da dediği gibi php.net en iyi kaynaktır bunun için. Bunun dışında internette sadece google aramasıyla türkçe ve ingilizce bir çok kaynağa ulaşabiliyosun zaten.
6 - Ben bu işe asp ile başlamıştım zamanında. Ancak bir noktadan sonra phpye yönelmek mecbur olmuştu çünkü yazılım tarafında işler değişmeye başlamıştı. Şimdilerde php, html, css, javascript gibi konularda kendimi yeterli görüyorum ama her zaman dediğim gibi bilmediğim hala bir çok şey var mutlaka.
7 - Kesinlikle öyle. Ben aspden phpye geçerken bu durumu yaşamıştım ve phpyi uzun bir süre reddetmemin en büyük sebeplerinden biri buydu. Çok gereksiz semboller var, aspde böyle değil deyip kendimi kandırıyomuşum meğerse :) zaman içinde aşinalık kazandığında bunların hepsi bir külfet olmaktan çıkıp parmaklarından otomatik olarak akar hale geliyo zaten.
umarım az da olsa faydası olur. Eğer gerçekten bu işi öğrenmek ve yapmak istiyosan asla pes etmemelisin. Zaman gelecek çok zorlanacaksın belki ama bırakıp gidersen kaybedersin. Umarım içindeki istek yıllar sonra da ilk günkü gibi kalır.
kolay gelsin.
s60v3
Informatiker
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Flutter Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
öyle kaynak okuyarak öğrenemezsin,bir proje düşün onu geliştirmeye başla takıldığın yerde kaynaklara bak,daha kalıcı ve hızlı öğreneceksin
Codeigniter&PHP | Vue.js | Dart&Flutter
s60v3
Informatiker
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Flutter Developer