Arkadaşlar Google adsense vergisi diye birşey yok olamaz da yanlışınız var. Şimdi alıcı kim satıcı kim bunu düşünmeden yorum yapıyorsunuz. Ben Türkiyeye neden vergi vereyim Türkiyeye ne satıyorum? Google Adsense şirketlerin Amerikadan satın aldığı bir reklam ürünüdür yani alıcı reklemı veren şirket satıcı Google bundan benim web siteme ne? Ben tıklayan adamdan kazanç sağlıyo muyum? Hayır o zaman neyin vergisini vericem? Bir ürün satmıyorum ki vergisi olsun. İnternetten kazanılan kazançlara google dahil değil çünkü google yabancı kaynaklı kazançtır. Yurt dışından aldığın hangi online ürün ya da servisin vergisini veriyosun ki? Ortada Türkiyeden kazanılan bir para yok neyin vergisi. Biraz mantıklı düşünün.
Çoğu insanda zihniyet şu: Tıkları Türkiyeden alıyosun parayı Türkiyeden kazanıyorsun. Hayır efendim tıklayan adamın cebinden para çıkmıyo ki ben neden Türkiyeden kazanayım? O zaman BBC, CNN ve tüm yabancı sitelerin Türkiyeye vergi ödemesi lazım Türkiyeden de tık alıyolar. İşte o iş öyle olmuyo tıklama bedava. Para olayı google ile reklamcı şirket arasında dönen bir olaydır. Yani müşteri tıklayan değil müşteri reklam veren şirket satıcı Google. Bilmem anlatabildim mi
Ayrıca Türkie Türkçe dilinin tapusunu elinde mi bulunduruyor? Dünyada 300 milyon Türkçe konuşan var belki Almanyadan tıklıyolar siteme belki Azerbayjandan. Kazancın %100 ü neden Türkiyeye gidecek? Bir Arapça site yaptığınızda hangi ülke vergi isteme hakkına sahip? Suudi Arabistan mı Katar mı Suriye mi Lübnan mı Irak mı? İngilizce site yapınca hangi ülkeye tıkların vergisini veriyorsunuz? Öyle şey yok arkadaşlar mantıklı olun biraz!