Yaman şimdi şöyle demek istiyor aslında ozianna

Mesela Türkiye'de olan bir şirkete çalışmış olmuş olsaydık, o zaman devletin vergi istemesi normaldi. Çünkü şirket Türkiye'ye ait. Şirket Türkiye'de kazanım içerisinde. Kazandığının vergisini de veriyor Türkiye'ye. Bu durumda Türkiye'nin halkı sayesinde kazanç sağlamış oluyor ve Türkiye üzerinden yapmış oluyor bunu.

Fakat Google Adsense yurtdışı kaynaklı bir şirket. Yani Türkiye'de ofisleri olabilir ama şirket ülke bazlı yatırım yapmış, ofisler açmış. Bu durumda şirket hangi ülkede kurulduysa vergiyi o ülke alabilir. Çünkü şirket o ülkeye aittir. Yanlış anlaşılmasın, vergiyi halktan o ülke alabilir. Yani şirketten alınan vergiden bahsetmiyorum ben.

E şimdi ben Amerika kaynaklı bir şirkete çalışıyorum. Ama Türkiye üzerinden çalışıyorum. Yalnızca burada oturuyorum. Türkiye benim Adsense gelirlerime güvenlik ya da farklı farklı şekillerde hizmet sağlamıyor.

Peki devlet benim gelirlerimi bir şekilde güvence altına almıyorsa ve aldığım paralara hiçbir şekilde etkisi yoksa, bu durumda ben neden Türkiye'ye vergi ödeyeyim. Zaten paso vergi ödüyoruz her adımımızda.

Bankalar aracılığı ile bile vergiler alınıyor halk üzerinden. Bunlar bilinen şeyler. Şimdi ben Türkiye'deki bir şirkette çalışmıyor ve 2000 TL para kazanmıyorum aylık. O zaman neden kazandığım 2000 TL'sinin 400 TL'sini ödeyeyim?

Şirketin ana merkezi Türkiye'de değil. Türkiye şirkette çalıştığımız için herhangi bir güvence sağlamıyor. Devleti kullanarak herhangi bir işlem de yapmıyoruz.

Ee, neyin vergisini alabilir ki? Kendi ülkesinde olmayan bir şirketin vergisini alamaz zannımca. Bu saçmalık.

Ürün satmış olsak eyv. Türkiye'de bazı hizmetleri kullanmış oluruz. Kendimizi güvence altına alırız. Bunlara karşılık vergimizi öderiz. Ama Türkiye'yi ne ilgilendiriyor benim Amerika'ya çalışıp da kazandığım para?

Bütün mevzu bu ülkede yaşamaksa eğer, yaşamak hakkı herkesindir. Bunun için bizden bir şeyler tayin edemezler sürekli.

Bu yüzden ben tamamen saçma buluyor ve bununla ilgili çözümler arıyorum. Kazandığım paranın 400-600 TL arasını vergi veremem. Zaten 3-5 kuruş zor kazanıyoruz, onu da devlete mi verelim.