creed74 Coin'in türkçesi "para" yada "madeni para"'dır . Cryptocurrency yani türkçesi "kripto para".Bu para özel bir şifreleme yöntemi ile şifrelenmiş sanal bir paradır.

Aslında bilinenin aksine reel paradan daha güvenlidir. Sebebi ise belirli bir yönetim şekli yok bu aslında bitcoin için uygun bi tabirdir.

Bu paralar dağınık bir veri tabanında yani blockchain denilen blok zinciridir. Nasıl oluşur ; Bu zincire göndermiş olduğumuz enerji ile gpu, cpu, ssd, hdd, ram, bir çok donanımla gönderilebiliyor aslında bu enerji karşı taraftaki zincirden bir alanda eşleşerek ortaya çıkıyor.

Bu ortaya çıktığında ise 0.00000....... uzantısından bir rakam elde etmiş ve onuda borsa sistemi ile döndürüyorsunuz .

Kısa öz yazmaya çalıştım ama cryptocurrency tabirlerini kullanmadan umarım anlatabilmiş oldum :)

kdrucr 1 günde 6 - 10 bin arası zarar gördüm. :) Ama takip eden biri olarak 22 bin lira madencilik için çekmiş olduğum krediyi tekrar coine yatırdım zararda oldugum halde :) Deli işi dene bilir coine :=)