lostyazilim
tr.link

SEO ile İlişkili Bir Soru(İçeriklerin Birbirine Bağlanmasıyla İlgili)

7 Mesajlar 636 Okunma
lstbozum
tr.link

Erhanyavuz91 Erhanyavuz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)
Merhabalar.
Ben şunu merak ediyorum. Örnek vermek gerekirse :
Geniş ve detaylı Sağlık Raporu başlıklı bir içerik oluşturuyorum.
Daha sonra:

• Yurt için sağlık raporu

• İş için sağlık raporu

• Evlenmek için sağlık raporu

• Üniversite için sağlık raporu

• Yurt dışı için sağlık raporu

başlıklı içerikleri hazırlıyorum. Şimdi sormak istediğim soru şu :
6 adet içerikten hangisini önce yayınlamalıyım? Ana konu olan sağlık raporu içeriğinden alt içeriklere link çıkmalı mıyım? Ya da alt konulardan ana konuya mı link çıkmalıyım? Linkleme karşılıklı mı olmalı? Hangi sıraya göre dizine eklenmesini sağlamalıyım? Tanıtım yazısı satın alırken hangi içeriklere link vermeliyim? Ana konuya mı alt konulara mı ağrılık vermek daha mantıklı olur?

wmaraci
reklam

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Şu konuya bir gözatın (Site bana ait değildir). Adım Adım SEO Uyumlu Makale Yazımı
Erhanyavuz91

kişi bu mesajı beğendi.

Seoverse Seoverse SEO Executive Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 183
  • Beğeniler 14 / 44
  • Ticaret 7, (%100)
Merhabalar,
öncelikle sorduğunuz sorular bazı kriterlere göre değişebilir. Ama kısaca mantığından bahsedeceğim. Bu mantıktan yola çıkarak bu sorulara siz kendiniz cevap verebilirsiniz.

Bu belirttiğiniz alt başlıklar long tail keyword olarak adlandırılabilir. Long tailden kısaca bahsedecek olursak, arama hacmi yüksek ve rekabeti fazla olan keywordler değil de, arama hacmi daha düşük ve rekabeti az olan keywordlerdir. Bu keywordlerle sıralama almak daha kolaydır. İlk belirttiğiniz "Sağlık Raporu" yerine diğer alt başlıklara çalışırsanız etkisini daha çabuk görürsünüz. Tabi bu sitenizin otoritesine göre değişebilir. Yani yüksek otoriterli, güvenilir ve bu sektörde öncü sitelerden birisiyse siteniz, ana başlık üzerine de çalışabilirsiniz.
Bir de bu başlıklar altında kaç kelimelik makaleler yayınlayacaksınız? Benim fikrim eğer kısa olacaksa bu makaleler bunları birleştirip bir rehber tarzında makaleye çevirebilirsiniz.
Erhanyavuz91

kişi bu mesajı beğendi.

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Arkasında büyük bir emek, disiplin gibi birçok etmeni barındırır.

Stark_IV Stark_IV Sosyal Medya Virtüözü Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 607
  • Beğeniler 0 / 155
  • Ticaret 25, (%100)
Öncelikle sağlık raporu ile ilgili kısa bir bilgi daha sonra sağlık raporu alınımı ile ilgili bilgi
h2 iş sağlık raporu
h3 evlenmek
h4 üniversite
h5 yurtdışı
h6 yurt için önem sırası bu şekilde iyi olur.
Erhanyavuz91

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)

İsa adlı üyeden alıntı

Şu konuya bir gözatın (Site bana ait değildir). Adım Adım SEO Uyumlu Makale Yazımı

Bu yazıyı en az 3 4 kez okudum. Severek takip ettiğim bir blog. Yazılarımı zaten bu doğrultuda hazırlıyorum ancak linkleme konusunda bazı şeyler eksik kaldı.

• Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)

Cyberus adlı üyeden alıntı

Merhabalar,
öncelikle sorduğunuz sorular bazı kriterlere göre değişebilir. Ama kısaca mantığından bahsedeceğim. Bu mantıktan yola çıkarak bu sorulara siz kendiniz cevap verebilirsiniz.

Bu belirttiğiniz alt başlıklar long tail keyword olarak adlandırılabilir. Long tailden kısaca bahsedecek olursak, arama hacmi yüksek ve rekabeti fazla olan keywordler değil de, arama hacmi daha düşük ve rekabeti az olan keywordlerdir. Bu keywordlerle sıralama almak daha kolaydır. İlk belirttiğiniz "Sağlık Raporu" yerine diğer alt başlıklara çalışırsanız etkisini daha çabuk görürsünüz. Tabi bu sitenizin otoritesine göre değişebilir. Yani yüksek otoriterli, güvenilir ve bu sektörde öncü sitelerden birisiyse siteniz, ana başlık üzerine de çalışabilirsiniz.
Bir de bu başlıklar altında kaç kelimelik makaleler yayınlayacaksınız? Benim fikrim eğer kısa olacaksa bu makaleler bunları birleştirip bir rehber tarzında makaleye çevirebilirsiniz.

long tail keyword olarak bahsettiğiniz alt başlıklarda 400 500 kelimelik içerikler hazırlayarak yükselmek ve sonrasında bu yazılarla ana başlıkta (sağlık raporu) yükselme sağlamayı planlıyorum. Doğrudan ana başlıkta iyi bir sıralama almam mümkün değil gibi görünüyor. Bu noktada linkleme konusunda sıkıntılar yaşıyorum.

• Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)

Stark_IV adlı üyeden alıntı

Öncelikle sağlık raporu ile ilgili kısa bir bilgi daha sonra sağlık raporu alınımı ile ilgili bilgi
h2 iş sağlık raporu
h3 evlenmek
h4 üniversite
h5 yurtdışı
h6 yurt için önem sırası bu şekilde iyi olur.

Teşekkür ederim, böyle de yapabilirim ancak çok uzun bir yazı olacak ve haliyle ziyaretçiler aradıklarını doğrudan bulamayacak. Hazırlanan ana içerikte zaten sağlık raporu nasıl alınır, nereden alınır gibi alt başlıklar mevcut.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al