Bilinmeyen her şey merak uyandırır. PM denildiğinde bu bir bilinmeyendir. Elbette konu bu değil fakat daha önce forumda bu türde konular açıldı. Daha önce bende PM gönderilenlerin, gönderene teşekkür etmesi fikrine katılıyordum. Fakat internet üzerindeki ticareti, sivil yaşamımızdaki ticaret ile karşılaştırmak tuhaf olabilir.

PM isteyenlerin çoğu zaten satılan şeyi almayacak ve yalnızca meraklarını gidermek isteyen kişiler. Böyle düşününce (ki bu böyle) hem bu kişilerden gelecek teşekkür mesajları site için yoğunluk oluşturacak, hem gönderene hem de alıcıya bu mesajları okuyup silmesi zaman kaybettirecektir.

İnternet ortamında sadece konuşarak (yazışarak) anlaşabilen ve bir de konuşmayıp, karşıdaki kişinin de kendisi gibi düşüneceğini değerlendiren kesim var. Bu sivil yaşamda da bu şekilde değil mi? Böyle olunca yukarıda arkadaşın belirttiği gibi, kimisi zaten "ben yanıt vermediğim için beni anlamıştır" diye düşünür. Kimisi "şimdi teşekkür etsem, sana fiyat indirdim diyecek ve konuşma uzayacak" diye düşünerek geri dönüş mesajı göndermez. Bu konu ile ilgili olarak mesela birisi satış için çatır çatır messenger adresini paylaşır, kimisi ise bunu sabit yazıyla, karşılıklı konuşmanın daha isteğe yönelik olduğu bu forum gibi siteleri tercih eder.

Ayrıca wmaraci'nin bildiğim kadarıyla facebook gibi platformlarda da satış kanalı var. Size tavsiyem teşekkür istiyorsanız, o tür yerleri tercih etmeniz olacaktır. Emin olun doğru olan budur. İyi akşamlar.