Arkadaşlar merhaba. Size başımdan geçen bir sorunu anlatmak istiyorum ve görüşlerinizi dinlemek yardımlarınızı almak istiyorum. Bundan 1 2 ay önce Casper f800 aldım. İlk günler çok iyiydi kasma felan yoktu demeyeyim vardı sonuca bilgisayar uzun zamandır açılmamış ve guncellestirmeler birikmiş oluyordu. Başta bu sorunu problem olarak görmedim. Tüm Windows güncelleştirmelerini yaptım. Uygulama güncelleştirmelerini ve driver güncelleştirmelerini yaptım. Bilgisayar bu süreçte birkaç kez kendinden geçti. Kendini restleme vs. Yani anlayacağınız ben düzelmesini beklerken hepten kötüye gitti. Sonra bir şekilde hallettim. Çok iyi olmamıştı ama bir şekilde çalışıyordu yine.

2 gün önce de Windows 1709 olması lazım böyle bir güncelleştirme geldi indirdim kurdum vs. Bu akşam bilgisayar bu sefer ekran kartından sorun yarattı. Sorunu araştırdım yazılımsal diyor. Yazılımsal olduğundan eminim o yönden bir sıkıntı yok. Ama artık gerçekten çok fazla sıkıldım. Açılmalar hızlı değil. Donma vs sık sık olmakta. Sizden de bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.

PC min özellikleri kabaca:
8GB ddr4 ram
İşlemci Intel i5 7. Nesil
2gb Nvidia geforce ddr3 ekran kartı

Bilgisayarı kullanım amacima gelecek olursak; Adobe muse, photoshop, Dreamweaver kullanıyorum öyle gergin değil isim düştükçe canım sıkıldıkça vs. Birde lol oynuyorum. YouTube video izleme vb basit şeyler. (daha sıklıkla lol oynuyorum. )

Şimdi size sormak istediğim soru şu, ben bu bilgisayara sizce Windows 7 atarsam rahatlarmiyim, atmalimiyim? Ki Windows 7:yi eski bilgisayarimda 5 sene kullandım 2 GB ram vardı ama bu kadar hantal değildi. Hatri sayılır bir performansı vardı.

Yoksa internetten araştırdığımda göre yeni alınan bilgisayarda genel bir sorun olarak da görülebiliyor. Sıfırdan temiz Windows 10 kurun diyorlar. Sizce hangisini yapmalıyım. (Windows 10uda seviyorum bende stabil çalışsa tadından yenmez)

Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.