Sıkıntılarıma ücretsiz derman olabilecek birisi var mı acaba? En azından fikirler verseniz de bazı şeyleri gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.
Kısaca anlatmak gerekirse web sitem var. Sitemin günlük ziyaretçi sayısı 15K kadar. Sorunum şu ki siteme aynı anda 100 kişi veya biraz daha fazla kişi girdiği zamanlarda sunucu hatası alıyorum. Bir müddet sonra düzeliyor. Zaten normalde bile çok yavaş.
Sitemin öyle afaki bir işlemi yok.
Kullandığım sorgular ne olabilir derseniz; Okunma sayıları, Yazıların tarihleri, En çok okunanlar, En Çok Yorumlananlar, Son Yorumlar ve kategorilerdeki yazı adetleri haricinde gösterdiğim bir şey yok. Elbette bir de adsense ve admatic reklamları var.
Bu site için 2 işlemcili 2 GB ramli bir VPS kullanıyorum. Daha önce başka bir firmadan Tek işlemcili bir VPS kullanıyordum. Yetmediğini düşündüğüm için süresi dolmadan değiştirdim.
Sitem için iyileştirme adına kullandığım eklentiler.
Sparkling temasını kullanıyorum. Sitemdeki resimlerin neredeyse hepsini kaldırdım.
CDN olarak cloudflare kullanıyorum. Ayarlarını çok araştırarak kullandığım cache eklentisine uydurmaya çalıştım.
WP Fastest cache eklentisi kullanıyorum.
WP-Optimize eklentisini kullanıyorum.
Heartbeat Control eklentisini de işlemci kullanımını düşürmek adına kullanıyorum.
Bütün bunlara rağmen gtmetrix skorlarım 51-51 Yükleme ise 17 sn. haliyle sitem çok yavaş açılıyor. Sürekli iyileştirmeler için çaba sarf ediyorum. Ama ne yapsam olmuyor.
Detaylı ayrıntılı yazmaya çalıştım. Lütfen çözüm için önerilerinizi belirtin.