Değerli webmaster dostlarım, burada kendi çapımda birşeyler yazmaya başlayacağım umarım beğenirsiniz. Konumun başında da belirttiğim gibi "Hiç bir arama motoruna bağlı kalmayın!" Sitenizi en güzel şekilde dizayn edin ve sürekli güncel tutun özgün konular ekleyin. Seo ayarlarını maximum şekilde yapın veya yaptırın. Şimdi diyeceksiniz ki; (Biz bunları biliyoruz) evet biliyorsunuz. Ama hiç bir arama motoruna bağlı kalmayalım? Biz sitemap oluşturacağız ve arama motorlarına göndereceğiz, ama onların canı ne zaman isterse gelip indexleyecekler bizi, bekle kardeş bekle :D Ben beklemem! ve hiç bir sitemap yapmıyorum ve hiç bir arama motoruna giripte webmaster tools'a sitelerimi eklemiyorum. Asla Analytics kodlarını siteme eklemiyorum, hiç bir zaman arama motorların linklerini sitemin en altına eklemiyorum (Beğenirse ne yazar beğenmezse?) neticede, arama motorlarıu sitemden dışarı çıkmıyorlar, yeni açtığım (imzamdaki) sitemi bu şekilde yaptım ve gayet menunum. Ama gel gelelim Alexa ya, evet hepimiz alexa ya göre hareket ediyoruz ve alexa gerçekten iyi bir sistemdir. ve alexa kodlarınıda sitelerinize eklemeyin. Siz ne kadar şeffaf bir site yaparsanız ve siteniz arama motorlarına yüz vermesin! bak bakalım sizin sitenizi tavlamak için kaç tane arama motoru gelecektir.

Arkadaşlar, bu düşüncelerimi hayatta geçirdim ve çokta memnun oldum. Şöyle bir durum da var? Herkes özgürdür ve burada webmasterler için paylaşımlar var, bende bu paylaşımı mı yapmak istedim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Selametle..